Valentino Rossi pometel z avtomobilsko konkurenco!

10. 12. 2016
Deli

Valentino Rossi se tudi letos na tradicionalni prireditvi Monster Energy Monza Rally Show ni šalil. Zmagal je že petič in za seboj pustil dva tovarniška dirkača, ki se na reli in krožno dirkanje zelo dobro spoznata.

Dirkač tovarniške Yamahe na tekmovanju MotoGP je imel letos kar dva huda tekmeca, tovarniškega dirkača v reliju, Španca Danija Sorda, in Audijevega dirkača na vztrajnostnih krožnih dirkah, Italijana Marca Bonanomija. Toda Rossi se ni pustil zmotiti, saj je naredil kar lepo razliko predvsem na dolgih hitrostnih preizkušnjah, kar je še en lep dokaz, da se v dirkalniku Ford Fiesta WRC, vrhunsko pripravljenem za reli, počuti zelo domače.

Seveda gre marsikomu v nos, češ, lahko je njemu, saj ima na voljo najboljšo tehniko, poleg tega pa dirkanje po različno speljanih trasah posameznih HP po dirkališču ni niti malo podobno klasičnemu reliju, vendar pa je dejstvo, da so tudi letos tekmeci grizli. Sordo je imel na razpolago tovarniškega Hyundaia i20 WRC, s katerim je želel letos še tretjič zmagati po 2010 in 2013, prav tako je 31-letni Bonanomi (ki je bil pred dirkaško kariero tudi odličen smučar, saj je bil kar dvakrat italijanski prvak v slalomu!) precej domač na dirkališčih kot Audijev tovarniški dirkač na vztrajnostnih dirkah, vendar je ljubljenec številnih gledalcev vseeno odlično opravil domačo nalogo. Po letih 2006 in 2007 (Ford Focus WRC) ter 2012 in 2015 (Ford Fiesta WRC) je že petič stal na najvišji zmagoslavni stopnički, kar so številni v rumeno odeti gledalci spet bučno praznovali kljub mrazu.

Zanimiv je bil tudi nastop nekdanjega slovenskega prvaka v reliju Piera Longhija, ki je na koncu s Fordom Fiesto WRC osvojil šesto mesto, in 16-letnega finskega a Kalleja Rovanpere, ki je s Škodo Fabio R5 osvojil 17. mesto v skupni razvrstitvi in četrto mesto med dirkalniki R5.

Rezultati:

1. Rossi-Cassina ITA Ford Fiesta WRC 1.31:22,7

2. Sordo-Marti ŠPA Hyundai i20 WRC + 18,4

3. Bonanomi-Pirollo ITA DS 3 WRC + 18,9

10. Andreucci-Andreussi ITA Peugeot 208 T16 2:55,4*

*prvi med dirkači v razredu R5

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"