Seznam prijavljenih za gorsko dirko Lučine 2012

4. 8. 2012
Deli

Prihodnji konec tedna se bo med Todražem in Lučinami odvijala tretja gorska dirka za državno prvenstvo. Prijavljenih je kar 90 dirkačev iz šestih držav. Kdo bo najhitrejši, dirkači v formulah F3000 ali prototipih, med avtomobili pa se bo borba za najvišjo stopničko najverjetneje razpletla med dirkači v Porschejih 911, 'štrene' pa bodo mešali še Italijan in Avstrijec v Lancii Delti in Slovak v Škodi Fabii WRC, mogoče pa bo po Gorjancih spet zablestel Čeh Dan Michl? 

Obeta se zopet zanimiva dirka, kjer pa bomo očitno pogrešali našega Milana Bubniča v Lancii Delti. Zato ostaja glavni favorit za zmago in naslov letošnjega prvaka Aleš Prek (Porsche 911 GT3), glavni izzivalec pa bo najverjetneje Sandi Boh (Mitsubishi Lancer). Veliko zanimivejše bo v mednarodni konkurenci, kjer veljajo za favorite Herbert Pregartner (Porsche 911 GT2 RSR), Felix Pailer (Lancia Delta), Fulvio Giuliani (Lancia Delta), Dan Michl (Opel Michl 2.8) in Jan Milon (Škoda Fabia WRC).

Najhitrejši dirkači bodo prav gotovo tisti, ki sedijo v formulah F3000 in prototipih, med njimi pa znata presenetiti brata Zajelšnik. Bo Marjan Smrdelj (Lola F3000) ponovil svojo dobro predstavo iz Gorjancev?

Treningi se v soboto začnejo ob 11h, dirka pa v nedeljo ob 10h. Za več informacij poglejte na njihovo uradno stran. Vstopnina v soboto bo 7 evrov, v nedeljo 10 evrov, lahko pa si omislite tudi dvodnevno karto za 14 evrov. Mladina do 15. leta starosti in invalidi imajo vstop brezplačen. (AM)

FOTO: Uroš Modlic

SEZNAM PRIJAVLJENIH  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol