Slab izkupiček Slovencev na reliju v Istri

17. 10. 2010
Deli

Na hrvaškem reliju Istra Rally 2010, ki je bil izvrstno organiziran in zaradi izdatnih denarnih nagrad tudi dobro zastopan, je zmagal Italijan Matteo Gamba (Peugeot 207 S2000), naš najboljši Darko Peljhan je bil šele sedmi.

Peljhan, ki se je relija udeležil bolj kot trening in test Mitsubishija Lancerja desete evolucije pred domačim relijem Idrija- Cerkno 2010 (prihodnja petek in sobota), je izkoristil hitre hitrostne preskušnje v okolici Pule bolj za nastavitve dirkalnika in se zato z rezultatom ni preveč obremenjeval.

Zato pa je bilo bolj zanimivo v razvrstitvi dirkalnikov na prednji pogon, kjer je zmagal prav tako Italijan Gabriele Cogni v zmogljivem Peugeotu 206 S1600 (osmo mesto v skupni razvrstitvi), odlična druga pa je bila slovenska posadka Matej Oblak-Aleš Dolinar (Peugeot 206 RC) in tretja Friderik Vajnhandl-Kristjan Gartnar (Citroën C2 R2 Max).

Kljub razmeroma kratkemu reliju kar dvajset posadk ni videlo ciljne zastavice, med njimi tudi veliko naših.

Tako so reli predčasno končali Rajko Žakelj, Mitja Slejko, Jani Trček, Jan Oblak in Martin Štucin.

Kot že rečeno v uvodu, je na zanimivem reliju, ki bi lahko bil tudi vzor našim organizatorjem, slavil Gamba, ki je le za slabih 9 sekund prehitel sonarodnjaka Luco Cantamesso (Peugeot 207 S2000), odličen tretji pa je bil sedaj že novi hrvaški prvak Juraj Šebalj (Mitsubishi Lancer EVO IX). (AM)

Foto:

http://www.istrarally.com

Več fotografija na:

http://www.istrarally.com/hrv/gallery.html

Rezultati:

http://www.brzina.net/index.php? option=com_wrapper&Itemid=305

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"