Speedway VN Slovenije: Žagar osmi

8. 9. 2013
Deli

Pred dobrimi deset tisoč gledalci se je v soboto zvečer odvil speedwayski praznik v Krškem, kjer smo bili po letu 2009 ponovno priča dirki za VN Slovenije.

Slovenski stalni član elitne speedwayske petnajsterice Matej Žagar je zbral osem točk in na koncu osvojil osmo mesto, Aleksander Čonda pa je kot povabljeni voznik svoj ognjeni krst zaključil s tremi točkami na trinajstem mestu.

Žagar se je v polfinale uvrstil le za las, po slabih prvih treh nastopih (v katerih je zbral le eno točko) je z dvema zmagama v preostalih dveh ravno še nabral dovolj točk. Brez možnosti za izbor startne številke je v polfinalu startal iz povsem zunanje pozicije, a za ostale voznike je bil enostavno prepočasen že po dvigu startne vrvice. Tako je dirko končal na končnem osmem mestu in že gledal naprej, proti Stockholmu, kjer se bodo najboljši vozniki ponovno zbrali čez štirinajst dni.

»V vsej sezoni se še nisem tako namučil, da sem osvojil katero koli točko. Proga enostavno ni bila takšna kot bi mi ustrezala, žal organizatorji niso poskrbeli, da bi imel prednost domačega terena vsaj iz tega vidika,« je bil razočaran Žagar.

Za poljsko zmagoslavje je poskrbel Jaroslaw Hampel, ki je zmagal že tretjič letos, za njim se je uvrstil Britanec Tai Woffinden, ki je s tem še povečal svojo prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Žagar je v skupnem seštevku sedmi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol