Svetovno prvenstvo v reliju: Hirvonen in Lehtinen k Citroënu!

17. 11. 2011
Deli
Svetovno prvenstvo v reliju: Hirvonen in Lehtinen k Citroënu! (foto: Citroen)
Citroen

V svetovnem prvenstvu v reliju že prihaja do prestopov dirkačev med ekipami. Predčasno prekinjena pogodba z Ogierjem in Ingrassiajem.

Ravnokar smo izvedeli, da bosta v sezoni Mikko Hirvonen in Jarmo Lehtinen dirkala za ekipo, ki je v letošnji sezoni obeležila deset zmago, sedem nasovov konstruktorjev za ekipo Citroën Total World Rally Team in osem naslovov voznikov in sovoznikov s Sebastianom Loebom in Danielom Elanajem - k Citroënu.

Vodstvo ekipe Citroën Racing je namreč dokončno odločilo o prekinitvi sodelovanja s Sébastienom Ogierjem in Julienom Ingrassiajem ob koncu sezone 2011, čeprav sta sprva imela veljavno pogodbo do konca leta 2013.

V letih 2012 in 2013 se bosta Sébastienu Loebu in Danielu Elenaju v ekipi pridružila Mikko Hirvonen in Jarmo Lehtinen. Finska svetovna podprvaka v letih 2009 in 2011 sta skupno dosegla 14 zmag, na zmagovalne stopničke pa sta stopila 51-krat pri 124 startih na preizkušnjah svetovnega prvenstva v reliju.

Olivier Quesnel, direktor ekipe Citroën Racing: "Slovo od Sébastiena Ogierja in Juliena Ingrassiaja je za ekipo precej pretresljiv dogodek. Ekipa Citroën Racing jima je omogočila napredovanje, najprej v razredu JWRC in nato v ekipi Citroën Junior Team in Citroën Total World Rally Team. S petimi zmagami in tretjim mestom voznikov v svetovnem prvenstvu v reliju sta zaključila zelo uspešno sezono in veliko prispevala k osvojitvi naslova konstruktorjev ob Sébastienu Loebu in Danielu Elenaju, ki sta se kot osemkratna svetovna prvaka v reliju vpisala med znamenite osebnosti športnega sveta. Z velikim veseljem zdaj v svoje vrste sprejemamo Mikka Hirvonena in Jarma Lehtinena. Bila sta naša najbolj neukrotljiva tekmeca v zadnjih štirih sezonah in bodočega sodelovanja z njima se že veselimo. Mikko je nadarjen voznik in njegova uravnoteženost bo omogočila ubranitev naslova konstruktorjev."

Frédéric Banzet, generalni direktor Automobiles Citroën: "Ob tej priložnosti bi rad še enkrat čestital celotni ekipi Citroën Racing za osvojena naslova v sezoni 2011, kot tudi Sébastienu Loebu in Danielu Elenaju za njuno osmo zaporedno osvojitev krone. Želel bi se tudi zahvaliti Sébastienu Ogierju in Julienu Ingrassiaju za njun trud pod okriljem znamke v teku teh štirih let kot tudi za sedem zmag, ki sta jih dodala k svoji zbirki uspehov. Danes želim dobrodošlico Mikku Hirvonenu in Jarmu Lehtinenu, ki se nam bosta pridružila pri nadaljevanju športne dogodivščine ekipe Citroën Racing in prizadevanju za doseganje drugih uspehov že na reliju v Monte Carlu 2012."

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"