Tim Novak in Uroš Ocvirk kar na stopničkah!

29. 3. 2015
Deli

Tim Novak in Uroš Ocvirk (Škoda Fabia R2) ter ekipa IK Sport so odlično začeli nastope v pokalu Mitropa. V skupni razvrstitvi avstrijskega relija Rebenland sta mladeniča osvojila deveto mesto, v pokalu Mitropa pa stopila kar na drugo najvišjo stopničko. Hkrati pa je Tim osvojil še zmago med mladimi dirkači!

'Če bi mi pred mojo prvo letošnjo dirko ponudili deveto mesto v skupni razvrstitvi, drugo mesto v razredu R2, drugo mesto v pokalu Mitropa in seveda zmago med juniorji, kot nam radi rečejo, bi priložnost zagrabil z obema rokama,' je bil 20-letni Tim presrečen na cilju. Povedal je še, da je v dveh dneh dirkanja naredil samo eno napako in da sta imela s sovoznikom takrat veliko srečo, da sta po vrtenju ostala na cesti.

Na 13. hitrostni preskušnji  sta dosegla kar 6. čas v skupni razvrstitvi relija (med 48. uvrščenimi!), kar pomeni, da je bila Fabia z zgolj 1,6-litrskim atmosferskim motorjem in prednjim pogonom v dobri družbi štirikolesno gnanih dirkalnikov S2000 in Mitsubishijev Lancerjev z okoli 300 'konji'.

Kljub praznovanju pa so v ekipi z mislimi že na avstrijskem reliju Lavanttal. Čez štirinajst dni se bo namreč odvijala že druga letošnja dirka mednarodnega pokala Mitropa.

Foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"