Ugibanj je konec: Priljubljeni dirkač zapušča Formulo 1! Kdo ga bo nadomestil?

27. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Daniel Ricciardo znova zapušča karavano Formule 1 in kot vse kaže tokrat tudi dokončno.

Po mesecih špekulacij, namigov in ganljivem slovesu na Veliki nagradi Singapurja pretekli vikend, kjer je osvojil najhitrejši krog na dirki, navijači pa so mu dodelili nagrado za dirkača dneva, je ekipa RB tudi uradno naznanila, da je Daniel Ricciardo za njih že odvozil zadnjo dirko.

Preberite še:

Ugibanj je konec: Priljubljeni dirkač zapušča Formulo 1! Kdo ga bo nadomestil?
Profimedia

14 sezon, 258 dirk in 8 zmag

Priljubljeni in vedno nasmejani Avstralec karavano Formule 1 zapušča z zavidljivo kariero. V 14 sezonah je sedel v bolidih ekip HRT, Toro Rosso, Red Bull, Renault, McLaren in RB. Začel je kar 258 Velikih nagrad, trikrat iz najboljšega štartnega mesta, in osvojih 1329 točk, 32 stopničk in osem zmag – zadnjo leta 2021 na Veliki nagradi Italije v Monzi, v dirkalniku McLarena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

Ob slovesu je na Instagram zapisal: “Ta šport ljubim že celo življenje. Je divji, čudovit in bilo je popotovanje. Hvala ekipam in posameznikom, ki so odigrali svojo vlogo ter navijačem, ki ta šport včasih obožujejo bolj kot jaz.” Dodal je še: “Vedno bo imelo svoje vzpone in padce, ampak bilo je zabavno in resnici na ljubo tega ne bi spremenil. Do naslednje avanture.”

Ugibanj je konec: Priljubljeni dirkač zapušča Formulo 1! Kdo ga bo nadomestil?
Profimedia

Nadomestil ga bo Liam Lawson

Kmalu po slovesu so pri RB objavili, da bo Ricciarda vsaj do konca sezone zamenjal 22-letni Liam Lawson. Njihov rezervni dirkač, ki je Ricciarda zaradi poškodbe za pet dirk nadomestil že v lanski sezoni, v tem času pa je nanizal nekaj impresivnih rezultatov, relativno na sposobnost njegovega dirkalnika, ki nakazujejo, da si Novozelandec zasluži pravo priložnost v Formuli 1. Prvo priložnost za dokazovanje bo imel že na naslednji dirki, ki bo 20. oktobra v Austinu.

Za Tima Gajserja prihaja odločilni konec tedna, v katerega vstopa v povsem drugačni vlogi

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem