Uspešen nastop kartista Mihevca

29. 9. 2015
Deli

Kartist Gašper Mihevc, ki je julija na dirki v Italiji v karting kategoriji KF (gokarti s 125-kubičnim motorjem) v seriji World Series Karts (WSK) Sloveniji s 3. mestom privozil prve stopničke v zgodovini tega tekmovanja, je zadnji septembrski vikend nastopil na preizkušnji sezone. Na jugu Italije, natančneje v La Conci, je odpeljal dirko za svetovno prvenstvo, najpomembnejšo dirko sezone v kartingu na svetu.

14-letnik je na svetovnem prvenstvu v kartingu v kategoriji KF dosegel 49. mesto med 63 najboljšimi vozniki kartinga na svetu. S tem rezultatom sicer ni dosegel zastavljenega cilja, uvrstitve v finalno vožnjo (to je med 34 najboljših), ki je bil izgubljen že v petek na kvalifikacijah zaradi napačnih odločitev ekipe pri nastavitvah. Nato je skozi kvalifikacijske dirke s 16., 17. in dvema 21. mestoma izboljšal svojo uvrstitev.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu so v njegovi kategoriji vrh krojili profesionalni tovarniški vozniki, ki so zasedli prva mesta. Zmagal je Poljak Karol Basz, drugo mesto je zasedel Anglež Jordan Lennox-Lamb, tretje pa Danec Nicklas Nielsen. Kljub vsemu je Gašper Mihevc zadovoljen predvsem z doseženimi odličnimi rezultati v kvalifikacijskih dirkah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja