V Ilirski Bistrici vsi najboljši!

22. 8. 2013
Deli
Aleš Prek bo štartal na zmago v točkovanju za slovensko gorskohitrostno prvenstvo

Simone Faggioli si je na dirki St. Ursanne – Les Rangiers v Švici pridirkal že deveto zmago v evropskem gorskohitrostnem prvenstvu letos (na 12 dirkah) in pred dirko v Ilirski Bistrici v skupnem seštevku vodi s kar 65 točkami prednosti pred Faustom Bormolinijem.

Tako Faggioli kot Bormolini bosta na štartu največjega slovenskega dirkaškega spektakla, ki bo na sporedu 30. avgusta in 1. septembra na cesti med Ilirsko Bistrico in Šembijami.

V diviziji 1 evropskega prvenstva (turni avtomobili) je na vrhu bolj tesno. Zmagovalec švicarske dirke Maly ostaja četrti, a nekaj točk za Hrvatom Muhvićem na drugem in Čehom Losom na tretjem mestu. Prednost vodilnega (tudi Čeha) Lukasa Vojačka ostaja nekaj večja, saj ima pred Muhvićem 11,5 točke prednosti. Dirka v Ilirski Bistrici bo tako za tekmovalce divizije 2 še kako pomembna, ravno tako pa bo pomembna za nastopajoče v slovenskem državnem prvenstvu.

Tu je glavni favorit za zmago seveda Aleš Prek, ki pa zna imeti z lokalnim matadorjem Milanom Bubničem precej dela – manj pa z glavnim konkurentom v boju za naslov prvaka, Radom Raspetom. Pred nji ima namreč že 55 točk prednosti. Še večjo prednost pred tekmeci ima vodilni v diviziji 1 državnega prvenstva, Daniele Trani, ki seveda tudi v Ilirski Bistrici štarta na zmago.

Na štartni listi je 123 tekmovalcev, od tega kar 27 formul in prototipov. v soboto, 31. 8. bosta na sporedu dva treninga s pričetkom ob 11.00, v nedeljo pa dve tekmovalni vožnji s pričetkom ob 10.00 in 13.00.

Tudi letos so organizatorji poskrbeli za dovolj parkirnih prostorov in prevoz gledalcev do najzanimivejših točk na stezi z avtobusi. Sobotna vstopnica bo stala 10 evrov, nedeljska 15, za oba dneva skupaj pa 20. Otroci do 10. leta imajo seveda prost vstop.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja