V nedeljo bo na dirki formule ena v Monaku s prvega mesta štartal heroj domačega občinstva

28. 5. 2022
Deli
V nedeljo bo na dirki formule ena v Monaku s prvega mesta štartal heroj domačega občinstva (foto: Profimedia)
Profimedia

Monačan Charles Leclerc (Ferrari) bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v domačem Monte Carlu začel s prvega mesta, potem ko je v današnjih kvalifikacijah premagal moštvenega sotekmovalca, Španca Carlosa Sainza.

 

Ferrarijeva voznika sta prevladovala tudi na treningih, Leclerc je dobil prva dva, le na tretjem ga je prehitel Mehičan Sergio Perez (Red Bull). Ta je na današnjih kvalifikacijah pol minute pred koncem poskrbel za prekinitev, saj je pred vstopom v predor trčil v zaščitne ograde, vanj pa se je nato zaletel še Sainz.

Kvalifikacije so zaradi obeh zagozdenih dirkalnikov tako prekinili z rdečo zastavo in nato tudi končali, tako da je obveljal vrstni red pred tem, za Leclercom in Sainzom sta se zvrstila oba Red Bulla.

Boljši je bil Perez, na četrtem mestu pa je tudi kvalifikacije, tako kot vse treninge, končal svetovni prvak in vodilni v seštevku sezone, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Iz tretje vrste bosta začela Britanca, Lando Norris (McLaren) in Geogre Russell (Mercedes), iz četrte pa španski veteran Fernando Alonso (Alpine) in nekdanji svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Pred klasično ulično preizkušnjo v monaški kneževini ima v seštevku sezone Verstappen šest točk naskoka pred Leclercom.

V nedeljo pa se bo preizkušnja za VN Monaka začela ob 15. uri.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol