Vaclav Pech zmagal še četrti Saturnus

15. 5. 2011
Deli

Čeh Vaclav Pech je z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX R4 zmagal še četrtič zapored na reliju Saturnus, saj mu po dežju ni bil dorasel niti največji tekmec, dvakratni italijanski prvak Piero Longhi (Škoda Fabia S2000).

»Pech je resnično hiter, ni mi jasno, kje pridobiva. Verjetno na makadamu,« ni skoparil s pohvalami Longhi, ki mu je bil Saturnus dober trening za Rally Croatia 2011 naslednji konec tedna. Italijan bo na reliju za evropsko prvenstvo seveda nastopil prav tako s Targetovo Škodo Fabio, ki jo je začasno dobil v roke namesto poškodovanega Aleksa Humarja.

Do vesoljnega potopa na Jančah, Metnaju in Višnji Gori je bil v igri za skupno tretje mesto tudi naš Rok Turk (Peugeot 207 S2000), vendar se je v dežju (in s primernejšimi gumami) bolje znašel Čeh Daniel Behalek (Subaru Impreza STI). Takoj za Turka se je uvrstil Darko Peljhan, ki je namesto dobro znanega Mitsubishija Lancerja desete evolucije sedel v 'devetici'.

V diviziji II je po izletu s ceste Uroša Petriča (Citroen C2 R2 Max) zmagal Friderik Vajnhandl s podobnim dirkalnikom, čeprav je med tridnevnim relijem kar dvakrat prebil gumo, v diviziji I pa je bil podobno kot v Avstriji spet najuspešnejši Miha Prek (MG ZR 105).

Veliko smole pa je imela Asja Zupanc, saj je najprej odstopila zaradi odpovedi diferenciala na Gassnerjevem Mitsubishiju Lancerju EVO IX, v nedeljo (ko je znova nastopila po zaslugi pravila SupeRally) pa je zapeljala s ceste in poškodovala prednji desni del dirkalnika. (AM)

REZULTATI

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol