Video: 7. Rally Maribor

6. 7. 2009
Deli

V soboto zvečer se je z avstrijsko prevlado končal sedmi reli Maribor. S prednostjo skoraj minute in 22 sekund je zmagal njihov prvak Raimund Baumschlager (premierni nastop Škode Fabie S2000 v Sloveniji! ), med našimi pa je slavil Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Baumschlager je zmagal pred rojakom Andreasom Waldherrjem (VW Polo S2000) in odličnim Nemcem Hermannom Gassnerjem Juniorjem (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Gassner Junior je edini lahko držal korak s hitrim Mundlom, kot Baumschlagerja imenujej prijatelji, dokler se ni uštel z dežnimi gumami in se ukvarjal s težavami srednjega diferenciala. Če so bili najboljši Avstrijci in Nemci razred zase, pa je Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX, skupno šesto mesto) z zmago med slovenskimi dirkači prevzel vodstvo v skupnem seštevku državnega prvenstva.

Odličen drugi je bil domačin Sašo Horvat (Mitsubishi Lancer EVO IX), prav tako presenetljivo pa je najnižjo zmagovalno stopnično zasedel Uroš Petrič (Subaru Impreza STi N11).

V diviziji III je dobil največji pokal Slavko Komel (z legendarno Opel Astro je edini videl ciljno zastavico v tej diviziji! ), v diviziji II je Tadej Miklavčič popeljal Renaulta Clia RS do zmage, v diviziji I pa je že tretjič zapored slavil Matej Oblak (VW Polo 1.4 16V).

Številni dirkači, ki nastopajo v pokalu Yugo, pa so morali znova gledati izpušni sistem Andreja Velkavrha.

Želim vam prijeten ogled videa Janeza L. in njegove ekipe! (AM)

Foto: Tadej Pišek, Žiga Šparemblek, Robert Zabukovec

Rally_Maribor_2009