Bubnič navdušil, Merkač z Yugom zletel s ceste (video)

19. 9. 2011
Deli

Milan Bubnič (Lancia Delta HF Integrale) je bil po odstopu Vladimirja Stankoviča in slabši predstavi Marjana Smrdelja (oba F3000) najhitrejši slovenski dirkač na gorski dirki Buzet 2011, ki je veljala kot zadnja prireditev evropskega prvenstva v gorskih dirkah.

Bubnič s 15. mestom v skupni razvrstitvi ni samo zmagal med našimi dirkači, ampak je bil tudi najhitrejši voznik v turnih avtomobilih. Drugi je bil Marko Vouk (Subaru Impreza STi), tretji pa prav tako Marko, a tokrat Mlakar (Volkswagen Golf). S tem uspehom je Bubnič že prvak v diviziji III.

V diviziji II je slavil Leon Vodopivec (Renault Clio), bolj zanimiv pa je bil dvoboj dveh dirkačev v isti ekipi ter s podobnima dirkalnikoma MG ZR 105, saj sta bila Dessardo in Premrl do te dirke povsem izenačena v DP v diviziji I. Tokrat je bil Dessardo malenkost hitrejši.

Hudo nesrečo pa je doživel Franjo Merkač, ki je zdrsnil s ceste in močno predelal dirkalnega Yuga, na srečo pa se sam ni (huje) poškodoval. Video njegove nesreče si lahko pogledate spodaj.(AM)

 

REZULTATI

Foto: Uroš Modlic

 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja