Video: Rally Monte Carlo 2011

24. 1. 2011
Deli
Bryan Bouffier

Predvčerajšnjim se je zaključil jubilejni reli Monte Carlo, na katerem so praznovali 100 let te legendarne preskušnje. Mogoče malce presenetljivo, a povsem zasluženo je stopil na najvišjo zmagovalno stopničko francoski prvak Bryan Bouffier (Peugeot 207 S2000).

Bouffier je naredil razliko na zasneženih hitrostnih preskušnjah, ko sta takrat vodilna Juha Hänninen (Škoda Fabia S2000) in gostujoči dirkač Peugeota Petter Solberg (Peugeot 207 S2000) povsem zgrešila z izborom gum. V najbolj kočljivih trenutkih se je izkazal tudi starosta te dirke, Francois Delecour, saj je na eni od zasneženih HP celo zmagal! Žal pa mu je zadnji dan, ko so bile ceste suhe, zmanjkalo nekaj moči v zasebnem Peugeotu 207 S2000, saj je bil pri spustih hiter, v klance pa počasen. Odličen četrti je bil Stephane Sarrazin, ki pa je bil pred koncem relija še na tretjem mestu, nato pa je moral zaradi moštvenih ukazov spustiti predse Britanca Guya Wilksa (oba Peugeot 207 S2000).

Odstopilo je okoli polovica dirkačev, med katerimi tudi Andreas Mikkelsen, Bruno Magalhaes, brata Solberg, PG Andersson, Chris Atkinson, Thierry Neuville, Andreas Aigner itd., na žalost pa tudi naš Rok Turk. Že na prvi HP je bil prehiter, zletel s ceste in tako poškodoval Citroëna DS3 R3T, da ni mogel nadaljevati.

Rezultati:

http://irc-results.com/2011/irc/monte/13irc.php

Zanimivi videi:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja