Volkswagen Rally Maribor: srečna zmaga Humarja

5. 7. 2014
Deli
Volkswagen Rally Maribor: srečna zmaga Humarja

Aleks Humar (Renault Clio R3) je po četrti zaporedni zmagi le še korak od novega naslova državnega prvaka.

A tokrat njegova zmaga ni bila tako gladka, kot smo jih bili vajeni. Odlično se mu je upiral Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer Evo IX), s katerim sta se izmenjavala v vodstvu. Pred zadnjim parom hitrostnih preizkušenj je bila razlika med njima le 1,7 sekunde, nato pa se je vmešalo vreme. Nad HP so se nabrali oblaki in le še vprašanje časa je bilo, kdaj bo začelo deževati - pred ali po HP. V ruleti z izbiro gum in vožnjo po mokrem asfaltu jo je bilje odnesel Humar. Najprej je na predzadnji HP Peljhana prehitel za šest sekund, nato pa na zadnji za njim po tem, ko je zletel s ceste in v vinogradu potolkel levi bok Clia, zaostal za devet sekund in pol - kar pa je bilo dovolj, da je ubranil vodstvo.

Do dežja je bil teste tudi boj za tretje mesto med Trčkom (Mitsubishi Lancer Evo IX) in Turkom (Peugeot 208 R2), peto mesto pa je po izjemnem dežnem nastopu odnesel Tim Novak (Škoda Fabia R2), ki se je na zadnji HP prebil pred Grego Premrla (Citroen DS3 R3) in Friderika Vajnhandla, ki mu je tik pred ciljem HP odpovedal Clio. A na tehničnem pregledu po driki se je izkazalo, da je del obes Novakove Fabie R2B prelahek. "Ne vem, zakaj. Del je kupljen pri uradnem proizvajalcu, ki izdeluje vse Fabie R2, je pa jasno, da je prelahek. Ne vem, ali je šlo za napako pri izdelavi ali pa je napaka v homologaciji. Proizvajalca smo že obvestili in trenutnio že raziskujejo, zakaj se je to zgodilo," je že v nedlejo po dirki diskvalifikacijo Novaka po tehničnih pregledih po dirki pojasnil vodja ekipe Miran Kacin.

V Diviziji 1 je po zgodnjem odstopu doslej vodilnega v točkovanju za DP Mihevca (Škoda Fabia) suvereno zmagal Jan Mrak (MG ZR 105), drugo mesto pa je po odstopu Martina Mlinarja (MG ZR 105, odpovedal je diferencial) osvojil Andrej Velkavrh pred Podlipnikom (Renault Clio). V pokalu Yugo je slavil Saša Saksida.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"