WTCC: Brands Hatch

5. 8. 2008
Deli

Da so lahko stave v WTCC-ju silno nehvaležna zadeva, sta dokazali obe dirki v britanskem Brands Hatchu, kjer se je potrdilo, da imajo lahko dirke tudi povsem nepričakovan izid.

Augusto Farfus res nima sreče. Po osvojenem najboljšem startnem položaju je Brazilec v prvih metrih prve dirke srdito branil vodstvo pred Menujem.

BMW in Chevrolet sta se dotaknila, Farfusa pa je 's steze' v zaščitne gume po vrtenju pospremil še Nicola Larini. Menu je zaradi 'božanja' s Farfusom izgubil nekaj mest, vodstvo pa je podedoval njegov moštveni kolega Huff.

Rob si je nato pred Jörgom Müllerjem privozil že lepo prednost, ko je v zadnjih krogih zaradi težav z gumami zletel s steze in vodstvo (ter zmago) prepustil Nemcu. Zaradi težav z gumami se je v Chevroletovih boksih oglasil še Huffov moštveni kolega Larini.

Prava paša za oči je bil na prvi dirki dvoboj med Yvanom Mullerjem in prvakom Andyjem Priaulxom. Izkušena mačka si nista prepuščala koščka asfalta, na koncu pa je bil uspešnejši težji Francoz (Mullerjev TDI je s seboj vozil kar 70 dodatnih kilogramov), ki je z drugim mestom prevzel vodstvo v točkovanju.

Na prvi dirki je Alain Menu dirkal zelo taktično in se v zadnjih krogih pustil prehiteti Zanardiju, Coronelu, Porteiru in Tarquiniju, njegovo končno osmo mesto pa je pomenilo prvo startno mesto na drugi dirki.

Švicarja je na startu druge dirke sicer premagal hitrejši Porteiro, a je Chevrolet že v prvem krogu prevzel vodstvo in ga obdržal do cilja. Statistika beleži že tretjo Menujevo zmago v BH-ju v zadnjih treh letih. Tudi drugi start na slikovitem in razgibanem Brandsu ni minil brez nesreč.

Med Coronelom in Genejem je zmanjkalo prostora, Španec je zašel na robnik, tam pa ga je po dotiku s Thompsonom katapultiralo s steze v zaščitne gume. Farfus je z načetim BMW-jem na drugi dirki prehiteval kot nor in si na koncu pribojeval šesto mesto.

Rezultati

Rezultati prve dirke, 14 krogov:

1. Müller (BMW),

2. Muller (Seat),

3. Priaulx (BMW),

4. Zanardi (BMW),

5. Coronel (Seat),

6. Porteiro (BMW),

7. Tarquini (Seat),

8. Menu (Chevrolet),

9. Gene (Seat),

10. Thompson (Honda) . .

Rezultati druge dirke, 16 krogov:

1. Menu (Chevrolet),

2. Porteiro (BMW),

3. Zanardi (BMW),

4. Müller (BMW),

5. Tarquini (Seat),

6. Farfus (BMW),

7. D´Aste (BMW),

8. Hernandez (BMW),

9. Rydell (Seat),

10. Huff (Chevrolet) . .

Vrstni red voznikov:

1. Muller 65,

2. Tarquini 64,

3. Priaulx 49,

4. Rydell 48,

5. Müller 43

Vrstni red proizvajalcev:

1. Seat 194,

2. BMW 165,

3. Chevrolet 134,

4. Honda 24

Mitja Reven, foto:? WTCC

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"