WTCC: Valencia

24. 5. 2007
Deli

Pretekli dirkaški konec tedna je pokalo že na startu, zmedo zaradi polomljenih in zaradi balasta obteženih dirkalnikov pa je najbolje izkoristil Alfin James Thompson.

»Ne moreš si želeti več kot najboljši startni položaj in dve zmagi, « se je po zanj čudovitem dirkaškem koncu tedna v španski Valencii smejalo Alfinemu dirkaču Jamesu Thompsonu. Alfo Romeo pred začetkom tega konca tedna ni nihče jemal resno, saj na prvih štirih dirkah ni imela pomembnejših uspehov - vso smetano so pobrali pri BMW-ju, Seatu in Chevroletu.

Do Valencie, kjer se je Thompson izkazal že na kvalifikacijah, svojo dobro formo (in formo dirkalnika, ki je bil zaradi pravil in preteklih slabših rezultatov manj obtežen) pa je potrdil s prepričljivo zmago na prvi dirki. Še sam Thompson ni pričakoval, da bo zmagal tudi na drugi dirki v enem dnevu. Nesreč je bilo veliko, tako na prvi (v prvem zavoju je bilo šest ‘žrtev’) kot na drugi dirki, kar je bila voda na Alfin mlin. Na drugi dirki se je lanski Seatov dirkač prebijal naprej in v ogorčenem boju prehitel Jörga Müllerja ter Andyja Priaulxa, prvaka zadnjih dveh sezon.

Prvenstvo je spet zelo napeto, saj sta na vrhu Müller in Priaulx, med njima pa ni niti točke razlike. Blizu jima je Farfus, njemu pa Nicola Larini, ki je na prvi španski dirki še drugič letos stal na drugi stopnički. Dirki v Valencii sta bili zagotovo najboljši v letošnji sezoni, saj sta bili nabiti z obračuni in nesrečami (poglejte fotografije), končni vrstni red pa je bil do zaključka dirk nepredvidljiv.

Ne pozabite še na nagradno igro, saj v tej številki objavljamo zadnjo priložnost, da zadenete nagradno potovanje na dirko WTCC v Brno (Češka). Tokrat izžrebali kar dva srečneža!

Valencia (Španija)

Rezultati prve dirke, 15 krogov:

1. Thompson (Alfa Romeo), 2. Larini (Chevrolet), 3. Muller (Seat),

4. Gene (Seat), 5. Priaulx (BMW), 6. Jourdain (Seat),

7. Rangoni (BMW), 8. Müller (BMW) …

Rezultati druge dirke, 13 krogov:

1. Thompson (Alfa Romeo), 2. Müller (BMW), 3. Priaulx (BMW),

4. Muller (Seat), 5. Larini (Chevrolet), 6. Gene (Seat),

7. Rangoni (BMW), 8. Hernandez (BMW) …

Vrstni red voznikov:

1. Müller 31, 2. Priaulx 31, 3. Farfus 28, 4. Larini 25, 5. Tarquini 21 …

Vrstni red moštev:

1. BMW 81, 2. Seat 62 3. Chevrolet 50, 4. Alfa Romeo 34

Mitja Reven, foto: FIA WTCC

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"