Uroš Modlic že desetič na Monte Carlo - za ljubezen je kriv oče

25. 1. 2018 | Aljoša Mrak
Deli
Uroš Modlic že desetič na Monte Carlo - za ljubezen je kriv oče

Letošnja sezona je njegova 22. (!), kar je za (skoraj) 35-letnega diplomiranega inženirja računalništva in informatike res lepa številka.

"Že kot majhen fant sem hodil na pozamezne dirke, saj je oče Žare spremljal avto-moto šport kot fotograf. Potem pa mi je, pri mojih 13. letih, dal fotoaparat v roke in takoj sem se zaljubil - tako v fotografijo kot tudi v reli, ki mi je še danes najljubša zvrst avtomobilskega športa. Oče me je naučil osnov fotografije, nato pa sem svoje znanje nadgrajeval ter iskal nove in nove izzive, nove dirke, nove priložnosti," je priznal Uroš Modlic, ki je trenutno že na reliju Monte Carlo kot akreditiran fotograf revije Avto magazin.

"Tudi letošnjo dirkaško sezono začenjam z rallyjem Monte Carlo, brez tega enostavno ne gre! Zahtevne in hitro spreminjajoče se razmere na hitrostnih preizkušnjah so odličen uvod tudi za fotografa - da po kratkem, a vseeno predolgem zimskem premoru, ponovno začnem loviti v svoj objektiv atraktivne in zanimive trenutke tega čudovitega športa. Zame je letošnji reli Monte Carlo že jubilejni 10. - in čisto vsakič znova me navduši, saj je ta legendarni reli resnično pravi spektakel," je še dodal. Na vprašanje, kdo je njegov favorit pa je ustrelil kot iz topa: to je Kris Meeke!

Aljoša Mrak
foto: Massimo Bettiol

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja