Motorola EDGE 40 ProMotorolina zver

Motorola je bila včasih sinonim za kakovostne telefone. Sedaj se s serijo EDGE počasi vrača na pota stare slave. Model EDGE 40 prihaja na trg najprej z različico Pro, ki se na Kitajskem imenuje Moto X40 in je bil tudi že deležen številnih pozitivnih kritik.

Motorolina zver (foto: Motorola) Motorola
18. 5. 2023

Razlog je v zmogljivostih telefona, saj za pogon skrbi procesor Snapdragon 8 druge generacije, ki ga podpira precej delovnega spomina. Tega je namreč kar za 12 GB, medtem ko je za podatke na voljo 256 GB. Dve kameri, glavna in širokokotna, se ponašata z ločljivostjo 50 MP, kamera z 12 MP pa omogoča dvakratno optično povečavo.

Na sprednji strani je na voljo tudi kamera za snemanje sebkov, ki zmore izjemnih 60 MP ločljivosti. Zaobljen OLED-zaslon se osvežuje z visoko frekvenco 165 Hz, kar bo prišlo še zlasti prav tistim, ki telefon uporabljate tudi za igranje iger. Baterija ni med največjimi, a 4600 miliamperov bi moralo zadostovati za ves dan uporabe.

Cena je postavljena na slabega tisočaka, kar zagotovo ni malo, a je treba v obzir vzeti tudi karakteristike telefona. Hkrati pa je treba vedeti, da bodo v bližnji prihodnosti na voljo tudi cenejše, a manj zmogljive različice EDGE 40.

Članek je na voljo tudi v tiskani izdaji revije Avto-magazin, ki je v prodaji od 11. 05. 2023.