Insta360 FlowS telefonom do »filmskih« posnetkov

Podjetje Insta360 se je v svetu prenosnih športnih kamer uveljavilo kot zelo inovativen in napreden predstavnik in tudi z agresivnimi marketinškimi kampanjami vse bolj konkretno »skače v zelje« velikanom, kot je recimo GoPro. Kot že ime pove, so specializirani za 360-stopinjsko tehnologijo, s svojim zadnjim izdelkom pa ciljajo na uporabnike, ki jim je primarno snemalno sredstvo še vedno mobilni telefon.

S telefonom do »filmskih« posnetkov (foto: Insta360) Insta360
18. 5. 2023

Glavna značilnost Insta360 Flow štiriosnega stabiliziranega nosilca za telefon je namreč prav napredna stabilizacija in sledenje, ki za svojo funkcionalnost uporabljata umetno inteligenco. Gladki posnetki brez tresenja in motečih gibov na koncu tako že mejijo na tiste, posnete s profesionalno opremo. Sledenje ljudem in objektom v realnem času omogoča tehnologija Deep Flow 3.0, ki prav tako temelji na umetni inteligenci.

Upravljanje prek intuitivnega, vrtljivega gumba je hitro in enostavno, »gimball« pa omogoča več snemalnih načinov, primernih za različne situacije, zaradi česar je tudi zelo vsestranski. Takšna je tudi njegova zgradba, saj je uporaben kot navadno držalo za snemanje sebkov, trinožno stojalo, napajalnik za telefon, nanj pa lahko brez dodatnih vmesnikov, namestite tudi mikrofon. Kaj pa cena? Na uradni spletni strani vas bo – brez stroškov dostave – stal slabih 170 evrov.

Članek je na voljo tudi v tiskani izdaji revije Avto-magazin, ki je v prodaji od 11. 05. 2023.