Bang & Olufsen Beosound A5Najglasnejši pri hiši

Bang & Olufsen je na področju prenosnih brezžičnih zvočnikov že nekaj časa pomemben igralec. Predstavnik višjega (in dražjega) razreda v tej veji zabavne elektronike premore kar nekaj impresivnih predstavnikov, združenih pod imenom Beosound. Od osnovnega Explore do dizajnerskega Level so pokrili zahteve zelo široke publike, pri čemer je največ odobravanja požel model Beolit 20, ki je sedaj dobil še zmogljivejšo nadgradnjo.

Najglasnejši pri hiši (foto: B&Amp;O) B&Amp;O
18. 5. 2023

Najnovejši model Beosound A5 je namreč na trg prišel pred dnevi, njegova oblika in notranja zgradba pa zagotavljata 360-stopinjsko zvočno doživetje. Najnovejši t. i. nizkotonski zvočnik, ki je vgrajen v Beosound A5, bo zadovoljil tudi bolj zahtevne, tehnologija RoomSense pa bo poskrbela, da se bo zvočnik prilagodil vsakemu prostoru – primeren je za sobe do 50 m2.

Skupna moč znaša 280 vatov, s čimer je A5 najmočnejši predstavnik B&O družine prenosnih zvočnikov. Tudi uporabnost je na visoki ravni, saj ponuja povezljivost praktično z vsemi vrstami naprav (AirPlay 2, Chromecast, Wi-Fi, Bluetooth itd.), hkrati pa lahko za še boljšo glasbeno izkušnjo med seboj povežete tudi dva Beosounda A5 ali pa ga prek povezave Wi-Fi spojite z drugimi zvočniki nabora B&O. Na vrhu je vgrajen tudi brezžični polnilec, tako da vaš telefon nikoli ne bo ostal brez energije, sam zvočnik pa omogoča več kot 12 ur nepretrganega predvajanja glasbe.

Njegova trajnostna zasnova združuje uporabo materialov, ki izhajajo iz narave ali pa jih je mogoče reciklirati. Uporabili so namreč hrastov les in aluminij, zvočnik pa omogoča dolgoletno uporabo, saj ga je moč zlahka razstaviti, posamezni deli pa se lahko brez težav zamenjajo. Cena ni najnižja, a glede na vse bo marsikomu tudi povsem sprejemljiva. Zanj bo namreč treba odšteti približno 1000 evrov.

Članek je na voljo tudi v tiskani izdaji revije Avto-magazin, ki je v prodaji od 11. 05. 2023.