Kolekcija super avtomobilov v skrivnostni garaži

Zgodba je znana, čeprav prihaja iz oddaljene Bolivije: nekoč uspešno podjetje, se je znašlo v težavah in ko izhoda ni bilo več, se je vse skupaj ustavilo in zaključilo na sumljiv način.

16. 6. 2012

 

Pravzaprav nihče ne ve natančno kje, po predvidevanjih pa nekje v okolici Santa Cruza (Bolivija), je skrivna garaža, v njej pa več kot 60 različnih, tudi eksotičnih, avtomobilov. Zbirka pripada Humerju Roci, nekdanjemu predsedniku uprave letalske družbe AeroSur, ki je pred kratkim pobegnil iz Bolivije, po nekaterih podatkih v Miami spet drugi pravijo v Španijo. Bil je predsednik uprave nekoč uspešnega letalskega podjetja AeroSur, ki zdaj neslavnostno propada, saj ne obratuje, letala so prizemljena, delavci pa že več mesecev ne prejemajo plačil. Za povrhu vsega so zdaj Homera Roco obtožili nelegalne pridobitve več kot 37 milijonov dolorajev.

Pravzaprav nas omenjene stvari niti ne zanimajo, a so nam tako znane, mar ne?

Si je pa gospod v časih dobrega poslovanja privoščil nakupe dragih ali pa z zgodoviskih avtomobilov. Sin Homerja Roca je več kot polovico avtomobilov iz neprecenljive zbirke podrobno predstavil in na YouTubu ustvaril svoj kanal, kjer je predvajal posnetke. V nagovoru na strani pove, da sta z očetom strastna ljubitelja avtomobilov (čeprav je sam star šele 24 let) in, da zbirke ne sestavljajo le eksotični avtomobili, temveč različni avtomobili skoraj vseh avtomobilskih razredov od leta 1960 naprej.

Tako je med avtomobili mesto dobil celo čisto pravi predstavnik formule ena, saj v 'skrivnostni' garaži domuje prava Ferrarijeva Formula 1 (povezava) iz leta 2007. Ker je avtomobilov veliko, naj izpostavimo zgolj nekatere: Toyota Supra letnik 1996 (povezava), Dodge Viper V10 s 505 'konji' letnik 2006 (povezava), 650 'konjski' Nissan GT-R (povezava), Ford Mustang 351 letnik 1970 (povezava), Dodge Challenger RT z več 500 'konji' iz leta 1971 (povezava), Aston Martin Vanquish, Ferrari 308 Quattrovalvole letnik 1985 (povezava).

Je pa v garaži mesto našlo tudi precej običajnih, nam bolj vsakdanjih avtomobilov: Smart Fortwo, letnik 2007 (povezava), malce predelani, a originalni Mini (povezava), pa originalni Volkswagnov Hrošč, ki naj bi bil eden zadnjih iz posebne proizvodnje, katerih je bilo narejenih le 3000 (povezava), ter nam (oziroma našim staršem) zelo znani Fiat 600 letnik 1975 (povezava), pa posledično novi Fiat 500 v različici Abarth (povezava) in tudi Audi S6 letnik 2008 (povezava) ter Porsche Cayman, letnik 2007 (povezava). 

Sicer pa prednjačijo avtomobili znamke BMW, s skoraj celotno zbirko modelov M3 (povezava), v kateri je mogoče najti tudi M3 (E92) iz leta 2011, ki je v celoti opremljen z Akrapovičevim izpušnim sistemom (povezava).

Vsi videi so tematsko opremljeni z različno glasbeno podlago, zato je ogled zanimiv in tudi malce nostalgičen. Vsekakor gre za odlično delo, vredno ogleda!

'Garažo' v celoti si lahko ogledate v priloženem videu, ki je sicer malce slabše kvalitete, zato priporočamo novejšega na tej (povezavi), nekateri zgoraj našteti avtomobili pa imajo tudi svoje povezave.