Vohunski video: ujet Mercedes C T

Novi Mercedes-Benz razreda C se je že znašel tudi na našem testu, njegove kombi različice pa še ni. Uradno. Naši vohuni so jo že posneli tudi na kamero, kot edini v Sloveniji pa Avto magazin objavlja te posnetke.

Vohunski video: ujet Mercedes C T (foto: Automedia) Automedia
31. 5. 2007

MB

Kombijevsko različico novega Ceja bodo predstavili na septembrskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Prednji del bo po vzoru limuzinske različice v dveh podobah – z majhno zvezdo na prednji maski ali z večjo v njej. Ena ali druga maska sta del določene opreme, kar bralci zagotovo veste, saj smo o takšnih razlikah pisali že v tretji številki letošnjega Avto magazina, kjer smo predstavljali limuzino novega razreda C.

Kombi T bo imel podobno motorno izbiro kot limuzinski C (AM03-2007, 0d C180 Kompressor do C 63 AMG), v dolžino bo daljši za približno šest centimetrov (skupaj 4, 6 metra). Dolžinskemu prirastku primeren bo tudi večji prtljažni prostor, v katerega bodo kupci novega T-ja lahko po novem zložili 490 litrov prtljage namesto 470. Tudi sisteme in opremo bo C T podedoval po limuzinskem Ceju, kar pomeni vstop brez ključa, varnostno blazino za voznikova kolena, žaromete, ki svetijo v ovinek.

Foto: Automedia

Za ogled potrebujete Flash vsadek (plug-in). Video je velik 15, 7 Mb.