Vohunski video: VW Golf R Cabrio

Čeprav Volkswagen za jesen napoveduje že novo različico Golfa, imajo nekaj 'dolga' tudi še do sedanje, šeste generacije.

16. 7. 2012

VW Golf R Cabrio

Namreč, znano je, da določene karoserijske različice na trg pridejo kasneje kot osnovna. Tako je Volkswagen šele pred nekaj meseci predstavil Golfa GTI šeste generacije v kabrioletski različici. Seveda obstaja tudi močnejša verzija, torej R, ki so jo 'statično' že razkrili na GTI srečanju ob Vrbskem jezeru. Različica R je zdaj že zrela tudi za testiranja in tako vam delček teh ponujamo tudi na priloženem videu.

Volksvagen Golf R Cabrio se ponaša z bolj agresivnim prednjim delom, s stranskimi pragovi in pa tudi z dvojno izpušnjo cevjo, postavljeno na sredino, česar pa 'zasačeni' Golf R še nima. Pod prednjim pokrovom ima Cabrio R že znani 2-litrski TSI motor, ki zmore 270 'konj'. Ob štirikolesnem pogonu je tako zagotovljen pospešek od 0 do 100 km/h v manj kot šestih sekundah, končna hitrost pa je omejenih 250 km/h. S tem naj bi bil novi Volkswagen Golf R Cabriolet tudi najhitrejši kabrioletski Golf vseh časov.


Foto in video: Automedia