15 let je bila na dnu reke. Zdaj bo ikona devetdesetih dobila novo življenje!

Ali je avto, ki je bil toliko časa dom ribam in drugi rečni populaciji sploh še možno oživiti? Nekateri pravijo, DA!

15 let je bila na dnu reke. Zdaj bo ikona devetdesetih dobila novo življenje! (foto: LSX Salvage) LSX Salvage
13. 3. 2023

Ko je avto enkrat pod vodo, je njegova usoda bolj ali manj zapečatena. Če pa gre za redek in tako kulten avto, pa se bo marsikdo precej potrudil, da ga znova obudi. Presenetljiv je bil že prvi korak, saj so pri ameriškem podjetju Helix Auto Works za Acuro NSX, v stanju, kakršnem jo vidite na slikah, plačali kar 8.500 ameriških dolarjev (slabih 8.000 evrov).

Kaj se je zgodilo?

Razlog, zakaj je avto pred 15 leti pristal v reki Yadkin v S. Karolini, ni povsem jasen. Nekateri pravijo, da je bil ukraden in nato zapeljan v reko, ampak te informacije niso najbolj verodostojne. Jasno je samo to, da so ga leta 2019 povsem po naključju našli potapljači, ko so iskali povsem nepovezano pogrešano osebo.

Avto je medtem že pristal v delavnici podjetja, kjer bodo očitno imeli najprej ogromno dela z odstranjevanjem mulja in blata. Napredek bodo redno objavljali na facebooku.

Pri razvoju je pomagal sam Ayrton Senna

Honda NSX (oz. v ameriškem svetu Acura NSX) je predstavljala in še vedno predstavlja sanje marsikaterega ljubitelja jeklenih konjičkov. Avto je predstavljal vrhunec takratnega Hondinega inženiringa in je bil razvit v sodelovanju s trikratnim svetovnim prvakom formule ena Ayrtonom Senno.

Honda NSX ima močan, zbirateljski status, kar je najbrž tudi razlog, da so se pri omenjenem podjetju odločili, da se lotijo tega zahtevnega projekta.

Preberite še: Si lahko mislite, da ima ta kultni avto že 10 let? Glede na izgled in tehnologijo je kar težko verjeti ...