5 najbolj zanesljivih nemških avtomobilov vseh časov, ki vas za nič na svetu ne bodo pustili na cedilu

26. 4. 2023 | Nika Arsovski
Deli
5 najbolj zanesljivih nemških avtomobilov vseh časov, ki vas za nič na svetu ne bodo pustili na cedilu (foto: Profimedia)
Profimedia

Tukaj so: od Mercedesev do Porschejev, prvi peterici pa kraljuje bavarska klasika.

Zanesljivost je ena tistih lastnosti, ki jih pri avtomobilu najbolj cenimo. Ni pomembno kako hiter in kako dobro opremljen je, če nas bo pustil na cesti ob vsakem daljšem izletu, se ga bomo kaj hitro znebili.

Nemčija je sinonim za zanesljivost, nič kaj drugače ni z nemškimi avtomobilskimi znamkami. Proizvodi nemške avtomobilske industrije že desetletja veljajo za bolj zanesljive.

Spletna platforma Hotcars je sestavila seznam najbolj zanesljivih nemških avtomobilov, predstavljamo vam prvo peterico. Tukaj so od Mercedesev do Porschejev, prvi peterici pa kraljuje bavarska klasika.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Volkswagen Golf MK1 (@volkswagenmk1)

Volkswagen Golf MK1 Volkswagen (1974)

Leta 1974 je nemški proizvajalec Volkswagen predstavil prvo generacijo Golfa. Vse ostalo je zgodovina. Volkswagen Golf MK1 je majhen družinski avtomobil, ki je ostal v proizvodnji vse do leta 1983.

Za zunanjo zasnovo Golfa MK1 je bila značilna oglata in škatlasta oblika z relativno nizkim pokrovom motorja in padajočo streho.

MK1 je bil na voljo z več različicami motorjev: od 1,1-litrskega štirivaljnega motorja do 1,8-litrskega štirivaljnega motorja z vbrizgom goriva. Prva generacija je tlakovala pot nadaljnjim, saj se je avtomobila oprijel sloves vzdržljivosti in zanesljivosti, kar je pripomoglo k uveljavitvi Volkswagna kot zaupanja vrednega in cenjenega proizvajalca avtomobilov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇰🇿mercedes_w124_club_almaty🇰🇿 (@mercedes_w124_club_almaty)

Mercedes-Benz W124 (1988)

Luksuzni avtomobil srednje velikosti je bil v Mercedesevi proizvodnji med letoma 1984 in 1997. Naslednik priljubljenega modela W123 je opravičil vsa pričakovanja in se izkazal z izjemno vodljivostjo, zanesljivostjo ter dolgoživostjo.

W124 je bil na voljo v različnih karoserijskih različicah (limuzina, kupeje, karavan in kabriolet) in z različnimi možnostmi motorjev: od 2,0-litrskega štirivaljnega motorja do 6,0-litrskega motorja V12 v omejeni izdaji 500E.

Na voljo je bil tudi z dizelskimi motorji, vključno s 3,0-litrskim šestvaljnim motorjem, ki je bil znan po izjemni učinkovitosti goriva.

Tudi njegovi dolgoživosti težko oporekamo, saj je marsikateri primerek nanizal več kot milijon prevoženih kilometrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Best Deal Vehicles (@bestdealvehicles_1)

Porsche Boxster (2013)

Čeprav sodobnejše različice Boxerja ne sodijo na ta seznam, pa je model iz 2013, svetla izjema. Tretja generacija Boxerja je bila za razliko od predhdnika povsem preoblikovana in je ponujala vrsto nadgradenj ter izboljšav.

Njegova zunanjost je bila elegantna in aerodinamična, z nizko in široko držo, ki je poudarjala njegove zmogljivosti.

Avtomobil je poganjal 2,7-litrski šestvaljni motor, ki je proizvedel 198 kW (265 KM). 

Porsche Boxster je bil deležen številnih pohval na račun izjemne vodljivosti in vozne dinamike, ki so jo pripisali sredinski postavitvi motorja, natančnemu krmiljenju in dobro nastavljenemu vzmetenju.

Po J.D. Power si je prislužil oceno zanesljivosti kar 89/100, s čimer se je uveljavil kot eden boljših na trgu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VW Bus and Camper (@vwbusandcamper)

Volkswagen Bulli (1967)

Simbol hipijev je postal eden najbolj zanesljivih nemških avtomobilov vseh časov. Zato obstaja dober razlog.

Tako kot priljubljeni hrošč je tudi buli doživel dolgo proizvodnjo serijo, zadnji model je namreč iz proizvodnje v Braziliji zapeljal šele leta 2013.

Type 2, Bulli, Camper, Transporter, imenujte ga kakorkoli hočete - avtomobil je bil nekoč znan po nizkih stroških obratovanja in enostavnem vzdrževanju, številni lastniki pa ga še danes pohvalijo zaradi velike zanesljivosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BMW 325is_Freak (@gush_gush.325is)

BMW 325is (E30) (1990)

Splošno sprejeto dejstvo je, kot so zapisali pri Hotcars, da BMW-jeva serija 3 predstavlja eno najbolj izjemnih generacij avtomobilov izpod »rok« nemškega proizvajalca.

Športna različica omenjene serije BMW 325is je bila v proizvodnjii med letoma 1986 in 1991, še dandanes pa je mogoče na cesti opaziti ta ista vozila, saj se je vozila oprijel sloves dolgoživosti in zanesljivosti.

O tem pričajo tudi ocene Edmundsa, ki navajajo nizke stroške vzdrževanja in redke okvare skozi leta. Model 325is, opremljen z 2,5-litrskim motorjem proizvede 125 kW (168 konjskih moči).

 

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak