5 nasvetov za moške, ki potujejo sami

Če radi potujete, veste, da je velika razlika med tem, ali potujete s prijatelji oz. družino, ali ste se na pustolovščino odpravili sami. Ko ste sami na poti, ste namreč prepuščeni lastnim odločitvam, zato lahko včasih sprejmete kakšno napačno. V nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov za moške, ki potujejo sami, da se bodo lažje izognili pastem na poti.

14. 3. 2018 | Promocijsko sporočilo

1. Pazite na svojo varnost

Moški so prepričani, da morajo ženske bolj skrbeti za svojo varnost, ko potujejo same, kot moški. Statistični podatki pa kažejo, da je verjetnost, da bo moški oropan, enako velika kot pri ženskah. Kot prvi obrambni mehanizem tako lahko uporabite kar moč očesnega stika. Dolgotrajen očesni stik moškega se namreč ponavadi razume kot pripravljenost na agresijo in z nekaj sreče bo že to odgnalo morebitnega napadalca. Pri ženskah takšna taktika žal ponavadi učinkuje ravno nasprotno.

2. Tveganje je lahko vznemirljivo, vendar ne pretiravajte!

Večina potuje zato, da doživi nekaj novega in vznemirljivega, a so predvsem moški taki, da se podajajo v situacije, o katerih ne premislijo dobro. Toda vsak mora poznati svoje meje, zato se ne podajajte na dogodivščine, ki jim niste kos, saj boste to lahko močno obžalovali.

3. Vedno imejte s seboj nekaj lepilnega traku

Stara modrost se glasi: Če se nečesa ne da popraviti z lepilnim trakom, pomeni, da ste uporabili premalo lepilnega traku! Zato na potovanje vedno vzemite rolico lepilnega traku, saj boste z njim lahko zalepili poškodovan kovček, na hitro popravili sončna očala …

4. Pazite, v koga se zaljubite

Ljubezen se ponavadi zgodi, ko to najmanj pričakujete. Ko potujete sami, pa ste ponavadi bolj ranljivi, zato vam naklonjenost neznancev še posebej godi. Zato bodite posebej previdni, ko vam mežika zapeljiva črnolaska za šankom. Ne poznate je, zato ne morete vedeti, kaj ima v resnici za bregom. Če pa se že zapletete, poskrbite, da vedno uporabite kondom. Če ne veste zakaj, še enkrat preberite nasvet številka 2.

5. Pazite na stroške telefona

Če v tujini uporabljate mobilnik, je lahko zaradi majhne nepazljivosti znesek na vašem naslednjem računu za telefon zelo visok. To velja predvsem za države zunaj EU. Uporaba podatkovne povezave lahko močno vpliva na končni znesek vašega potovanja, zato aplikacije na telefonu uporabljajte le tam, kjer imate možnost brezplačnega Wi-Fi-ja, ali pa se pri svojem operaterju pozanimajte, kako lahko oklestite stroške gostovanja v tujini.

Imamo pa dobro novico za Telemachove uporabnike. S 1. marcem 2018 je začel veljati nov cenik storitev v tujini, kar pomeni, da se bodo znižali stroški gostovanja na določenih destinacijah zunaj EU. Telemachovim uporabnikom bo na izbranih destinacijah na voljo bistveno cenejši prenos podatkov, veliko cenejši pa bodo tudi odhodni in dohodni klici ter SMS-sporočila.

Te destinacije so Srbija, Bosna in Hercegovina, Kanada, Kitajska, Šrilanka, Rusija, ZDA, Makedonija, Švica, Turčija, Japonska in še nekaj drugih.

Več o ponudbi na www. telemach.si ali TUKAJ.