5 skladb, ki vam bodo izboljšale razpoloženje med prebijanjem čez prometno gnečo

Praznični čas prinaša tudi prometno gnečo. Naša potrpežljivost bo ponovno podvržena najtežjim preizkusom, podobno, kot se to dogaja v poletnem času na poti proti morju. Ker prometne gneče očitno postajajo stalnica naših cestnih izkušenj, si lahko vsaj posodobimo glasbeni nabor, ki nam bo pomagal, da bomo tudi sredi jeklenih rek obdržali nasmeh na ustih.

5 skladb, ki vam bodo izboljšale razpoloženje med prebijanjem čez prometno gnečo (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2022 | Promocijsko sporočilo

Pharrell Williams – Happy

Veselje je že v naslovu in tole je skladba, ob kateri boste z veseljem počakali še eno rdečo luč na semaforju, da boste lahko poplesavali ob zasvajajočih ritmih. Happy je vsekakor skladba, ki je prestala test časa in uspe navdušiti res kjerkoli in kadarkoli - celo v prometni gneči.

Gloria Gaynor – I Will Survive

Včasih je nekaj spodbude vse, kar potrebujemo, da se iz občutka čistega obupa prestavimo v miselni tok sprejetja in sreče. Legendarna skladba I Will Survive se zdi zelo primerna, saj ima za razmere zelo primerno sporočilo – ja, preživeli bomo tudi tole prometno gnečo. Če čutite, da potrebujete malce večji naval endorfinov, preprosto na glas prepevajte refren.

The Beach Boys – Good Vibrations

Vsem poznana pesem, ki je bila izdana davnega leta 1966, a uspe še danes vzbuditi pozitivne občutke že s prvimi notami. Če ste starejše izdelave, vas bo ta retro melodija popeljala v čudovite spomine na preprostejše dni, če pa na nostalgijo ne stavite, boste zagotovo dobili vsaj zajetno porcijo sprostitve. 

Clean Bandit – Rather Be

Nekako smiselno se zdi prepevati ob tej poznani uspešnici, ki pravi, da ne bi bili nikjer drugje, kot s svojo ljubeznijo. In če kje, potem bi prav v prometni konici raje bili kjerkoli drugje, seveda pa najraje prav tam, kamor nas pošilja ta skladba. Pomirjujoča melodija bo dobro delovala tudi za malce mentalnega sproščanja.

Pink Floyd – Comfortably Numb

Poznani napev angleških rokerjev, ki se je leta 1979 znašel na njihovem enajstem albumu The Wall, odlično opisuje stanje, v katerega se predamo, ko se po polžje premikamo skozi prometno gnečo. Smo 'comfortably numb', udobno odreveneli, predani v pasivnost in temu primerno si lahko takrat privoščimo malce vrhunskega klasičnega roka.

Globalna glasbena storitev TIDAL prinaša več kot 90 milijonov pesmi vseh zvrsti domače in tuje glasbe ter več kot 450.000 najkakovostnejših video vsebin, vključno z glasbenimi videospoti, ekskluzivnimi prenosi koncertov in prireditvami brez oglasov. Za uporabnike Telemachovih fiksnih paketov EON Premium in mobilnih paketov NAJVEČ je TIDAL HiFi vključen v storitev. Aktivirajte TIDAL HiFi v svojem uporabniškem računu Telemach in uživajte v ritmih najboljše glasbe!