5 znakov, da ste morda preveč navezani na svoj avtomobil

Če ste potikate po naših straneh, je jasno, da so vam avtomobili pri srcu. Verjetno imate izbran svoj sanjski avto, verjetno tudi ustrezno negujete svojega, pa čeprav morda ni tisti rjoveči Dodge Challenger, s katerim bi radi rohneli po solčavski panoramski cesti. Kdaj pa ponos v naša dragocena vozila morda preseže zdrave meje?

5 znakov, da ste morda preveč navezani na svoj avtomobil (foto: Profimedia) Profimedia
23. 2. 2022

Avtomobilu ste dali ime in o njem govorite zelo čustveno

Zabavni vzdevki ali imena za avtomobile niso nič novega, včasih si po dolgih letih zvestega služenja morda celo zaslužijo čisto svoje ime – a če je to ime le prehod v to, da o avtomobilu govorite kot o dejanski osebi, da je najboljša stvar, ki se vam je zgodila v življenju in da vam da vse, kar potrebujete, pa se zna zgoditi, da bodo prijatelji pričeli previdno stopati na varno distanco.

Osebni profili na družbenih omrežjih so polni fotografij vašega avtomobila

Ne bomo se prerekali, če je namesto fotografij avtomobila bolj zdravo objavljati neštete fotografije svojega na pol golega telesa, uslužno izklesanega na fitnesu (spoiler: ne ni), ampak ker vendarle niste Top Gear, raje premislite dvakrat, preden svoj status obnovite z informacijo o tem, da je vaš avtomobil že drugič ta mesec sveže povoskan. Preglejte objave – če je vsaka druga objava fotografija vašega avtomobila iz tega ali onega zornega kota, ste morda že pretirano navezani.

Avtomobil je popolnoma čist, doma pa imate strašljiv nered

Če je vaš avtomobil očiščen, kot da se je ravnokar zapeljal iz salona, vaš dom pa je videti kot posledica slabo načrtovanega vloma, je to morda indikator nepravilno postavljenih prioritet. Seveda je pohvalno, da imate sijoč avtomobil, a ne za ceno drugih aspektov vašega življenja. Nikogar ne boste navdušili s čistim avtomobilom, če doma živite obdani z umazanimi cunjami, neopranimi posodami in pica škatlami, v katerih se zaraščajo že čisto svoji ekosistemi.

Imate divje stroga pravila za sopotnike

Strinjamo se z vami, če sopotnikom v avtomobilu ne dovolite jesti in piti, ker se to prepogosto konča z visokim računom za kemično čiščenje. V trenutku, ko babici ukažete, da se mora sezuti, preden lahko sede v avto, da jo zapeljete na zdravniški pregled, pa se zavedajte, da imate očitno svoj avto raje kot svojo babico.

Na avtomobilskih forumih in straneh preživite več časa kot s prijatelji

Internet nam je ponudil to čudovito priložnost, da se lahko družimo z ljudmi iz vsega sveta, ki imajo enake interese kot mi. In čeprav je smiselno, da svoje navdušenje nad avtomobili delite z ostalimi oboževalci jeklenih krasot, poskrbite, da se čas, namenjen deljenju svoje strasti z drugimi, ne zažira v tiste bolj oprijemljive odnose.