7 avtomobilov, ki najbolj navdušujejo evropske voznice

11. 1. 2022 | Darjo Hrib
Deli
7 avtomobilov, ki najbolj navdušujejo evropske voznice (foto: Profimedia)
Profimedia

Moške pri avtomobilih pritegnejo moč motorja, športna oblika in bogat nabor tehnologije, ženske pa znajo razbrati tudi malce širšo sliko. Zdaj, ko ogromno voznic rade volje posega tudi po večjih avtomobilih, zna biti ženski okus za avtomobile zelo dober znanilec trendov tudi za moške voznike, ki morda iščejo več kot le rohnečo jekleno pošast.

Mercedes-Benz razreda GLA

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Mercedes je uspel že s razredoma A in E pritegniti pozornost voznic, ki so se hitro zaljubile v šarmantno igrivost zdaj precej bolj mladostno zasnovane Mercedesove ponudbe, posebno mesto pa je našel tudi Mercedes razreda GLA. SUV vozila postajajo vedno bolj priljubljena tudi pri voznicah, sploh tistih, ki se večkrat znajdejo na dolgih poteh, prevzemajo poglavitni del šofiranja otrok na te in one dejavnosti ali pa se le pogosto znajdejo z več nakupovalnimi vrečkami, kot so sprva predvidele.

Mercedes razreda GLA je izjemen avtomobil in ta nemška mojstrovina je zaradi vizualne elegance in čudovito opremljene notranjosti med najbolj priljubljenimi avtomobili zahtevnejših ženskih voznic. Je prostoren, luksuzen, zanesljiv in na cesti nadvse graciozen SUV.

Peugeot 208

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peugeot (@peugeot)

Mestna dekleta so se očitno zaljubila v športno zasnovanega urbanega kanarčka, ki si je celo prisvojil nagrado Women's Car of the Year (Ženski avto leta) za leto 2021 v kategoriji urbanih avtomobilov. Že na prvi pogled je jasno, da je tole prav poseben avtomobil – drzne, zapeljive luči, izrazite linije in v živahno rumeni barvi, ki jo dopolnjuje svetleče črna barva profilov stekel. Ker je Peugeot 208 na voljo tudi v električni različici, lahko zapelje – tako in drugače – tudi najbolj strastne zaščitnice narave.

KIA Sorento

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kia Slovenija (@kiaslovenija)

Med terenci je ženske najbolj prepričala mogočna KIA Sorento. Zakaj? Ker ženske vedo, da lahko premium vozilo dobiš tudi brez skorajšnjega bankrota. Za dostopno ceno KIA Sorento nudi ogromno, celo tako veliko, da so avtomobil na spletu označili za enega najbolj cenovno ugodnih SUV vozil na trgu, predvsem za družine. In ženske to prepoznajo. Družina bo najbolj občutila vse, kar KIA Sorento nudi – dovršeno asistenčno tehnologijo, sistem za preprečevanje naleta, opozarjanje na voznikovo zbranost, napredni sistem za ohranjanje vozila na voznem pasu in tako naprej. Vse za maksimalno varnost na poti in ženske seveda cenijo, da so njihovi malčki na varnem.

Audi Q5

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audi (@audiofficial)

Še en SUV se je vrinil med najbolj popularne avtomobile po ženske izboru. Čudoviti Audi Q5 nudi stičišče vodilnih varnostnih in tehnoloških dosežkov v avtomobilski industriji. Notranjost je preprosta, čista, nadvse elegantna, vozne sposobnosti avtomobila pa Audiju Q5 dajejo poskočnost in odzivnost športnega avtomobila. Audi Q5 je tudi sicer eden najbolj iskanih modelov te priznane avtomobilske znamke.

Fiat 500

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fiat (@fiat)

Seveda. Fiat 500 je dobil svojo 2021 različico prav zato, ker nešteto žensk naravnost obožuje to malo cestno legendo. Kompakten avtomobilček, idealen za mestne vožnje, ki obenem ponuja svoj karakterističen dizajn, prepoznaven povsod in vsakomur. Le kdo se ne obrne za tem italijanskim malčkom, ki se obenem ponuja v širokem razponu barv, da se lahko prilagodi vsakemu osebnemu slogu.

Ford Focus

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ford Slovenija (@ford_slovenija)

Eden največkrat predlaganih avtomobilov za voznice je hitro postal tudi eden najbolj zaželenih avtomobilov pri ženskah. Ford Focus prepriča z veliko prostora in elegantnim dizajnom, ki kljub ameriškemu poreklu kaže zelo evropski značaj. Je enostaven za vožnjo, odziven, varčen in seveda – privlačen.

Toyota Yaris

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toyota Slovenija (@toyota_si)

Fantastični sopotnik vsake voznice, ki išče nekoliko bolj drzen, drugačen, agilen avtomobil za varno mestno vožnjo, tudi, če se ta spontano razvije v celodnevno potepanje. Avtomobil, ki se zna prilagajati trenutnim potrebam lastnice, se zdaj ponuja s hibridno močjo elektrifikacije. Novi Yaris je namreč opremljen z 1,5-litrskim bencinskim motorjem in hibridnim sistemom četrte generacije, kar se pretvori v izjemne zmogljivosti in nizko porabo goriva. A kar tudi šteje – zunanjost. Privlačne, športne linije tvorijo zelo sodobno estetiko, ki zagotovo pritegne vse voznice z bolj pustolovsko dušo.

Viri: AutoSpruce, HotCars, WWCOTY

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu