Akcijska avantura, ki razkrije, ali res obstaja čast med tatovi

Kar nekoliko nestrpno smo pričakovali novo filmsko pripoved iz domišljijskega sveta Dungeons & Dragons, vedoč, da nas bo ponesla v središče legendarnih fantazijskih podob, vse skupaj pa začinila z zdravo mero humorja in impresivno zvezdniško zasedbo. Nismo se motili.

Akcijska avantura, ki razkrije, ali res obstaja čast med tatovi (foto: Karantanija Cinemas) Karantanija Cinemas
21. 3. 2023 | Promocijsko sporočilo

Dungeons & Dragons: Čast med tatovi stavi, da smo zdaj že dodobra ogreti za visoko fantazijo. Tudi tisti, ki so svoj čas vihali nosove nad zmaji, škrati in magičnimi uroki, so po Igri prestolov, Zmajevi hiši, novi seriji o Gospodarju prstanov in senčnimi silami iz serije Shadow & Bone prepustili uživanju v najbarvitejših kotičkih človeške domišljije. Dungeons & Dragons: Čast med tatovi seveda dostavi vse to, kar nas je navduševalo v sorodnih stvaritvah – in še veliko več.

Vendarle je svet Dungeons & Dragons temelj marsikatere sodobne fantazijske vsebine. Univerzum, ki vključuje namizne igre, zgodbe in videoigre, je tako širok, dodelan in bogat, da v vsaki niansi ponuja priložnost za odlično pripoved.

Tokrat je v ospredju druščina neobičajnih pustolovcev, ki jo vodi Edgin Darvis (igra ga izvrstni Chris Pine), tatič s plemenitimi nameni in priložnostnimi idejami. Bolj kot z nožički špika z besedami, saj se zaveda svoje izjemne karizmatičnosti in duhovitosti, zato se zdi kot vodja, ki bi mu sledil vsak. Tudi na predrzen in nemalokrat nevaren lov za izgubljenim predmetom, a kaj, ko je pot do morebitnega uspeha postlana z vsemi nadlogami, ki si jih domišljijski svet Dungeons & Dragons lahko zamisli. 

DND

Zabavni ansambel fantazijskih likov v filmu dopolnjujejo Michelle Rodriguez kot Holga Kilgore, barbarska bojevnica, ki najprej udari in potem sprašuje, Hugh Grant kot Forge Fitzwilliam je šarmantni, a zvijač polni prevarant, ki najde nepričakovano rešitev na vsak problem (največkrat v svojo korist), Justice Smith kot Simon Aumar, mladi čarovnik, ki mojstrsko opleta z magičnimi uroki, čeprav se svojega pravega potenciala (še) ne zaveda, pa Rege-Jean Page kot Xenk Yendar, postavni 'paladin' (pardon, templjar), ki bo storil vse, da nedolžne ljudi zaščiti pred silami zla in Sophia Lillis kot ljubka Doric, ki za fasado lepega dekleta skriva bes narave in njenih elementov.

DND

S takšno ekipo se res lahko zgodijo samo magične stvari, kajne? Verjemite, da akcije ne zmanjka, na divjo pustolovščino pa se lahko še dodatno pripravite na tej strani. Se vidimo v kinu!