Kaj je ta možakar počel za volanom pri več kot 120 km/h? Njegovo početje je policiste pustilo brez besed ...

22. 5. 2024 | Gregor Žvab
Deli
Kaj je ta možakar počel za volanom pri več kot 120 km/h? Njegovo početje je policiste pustilo brez besed ... (foto: Zajem zaslona/Omrežje X)
Zajem zaslona/Omrežje X

Ob tem pa je imel tudi nekaj smole (ali sreče), da ga je ujela policijska kamera ...

Vožnja po avtocesti je lahko včasih res monotona, vendar dokler popolnoma avtonomni avtomobili ne bodo na voljo, morajo vozniki imeti dovolj razuma, da so osredotočeni na vožnjo in imajo roke na volanskem obroču.

Ne, ni imel avtopilota, še tempomat je vprašljiv ...

Za vse to pa niti najmanj ni bilo mar vozniku iz Španije, ki ga je policijski helikopter posnel medtem, ko se je sproščeno zabaval z Rubikovo kocko pri hitrosti 125 km/h. In če ste ob tem najprej pomisili na enega izmed Teslinih modelov z avtopilotom, ste se zmotili. Možakar je bil namreč za volanom, pozor, Peugeota 307 SW.

Ta francoski kompaktni karavan je bil prvič predstavljen leta 2002, zato je v najboljšem primeru imel najosnovnejši tempomat, saj sistemi za vožnjo brez uporabe rok takrat še niso bili na voljo v serijskih avtomobilih srednjega razreda.

Človeška neumnost ne pozna meja

Na posnetku je videti, kako voznik s strastjo rešuje Rubikovo kocko, medtem ko se pogovarja s sovoznikom. Ker je imel obe roki zasedeni, seveda z njima ni imel kontrole nad volanskim obročem. Kako je upravljal z avtom si lahko tako samo predstavljate ...

Prometna kamera na helikopterju je pokazala, da se je Peugeot premikal s hitrostjo 126 km/h, na srečo pa njegovo nepremišljeno vedenje ni privedlo do katastrofe, saj je policija hitro ustavila in prijela strastnega ljubitelja Rubikove kocke.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan