Avtomobilski zbirki Rogerja Federerja povsem dominira ta nemška znamka

S številnimi osvojenimi turnirji in vrsto denarnih nagrad je teniški as Roger Federer sestavil eno najbolj okusnih zbirk avtomobilov. Vse se vrti okrog ene same znamke, kateri je zvestobo s 5 milijonov vredno pogodbo obljubil že davnega leta 2008. 

Avtomobilski zbirki Rogerja Federerja povsem dominira ta nemška znamka (foto: Mercedes Benz Group Media) Mercedes Benz Group Media
25. 9. 2022

Pred štirinajstimi leti se je začelo plodovito sodelovanje med teniškim asom Rogerjem Federerjem in nemško avtomobilsko znamko Mercedes-Benz. Pogodba, vredna 5 milijonov ameriških zelencev, je tudi povod za obsežno avtomobilsko zbirko, v kateri prednjačijo najhitrejši Mercedes AMG

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Mercedes-AMG GT

Verjetno najbolj slovito vozilo v Švicarjevi avtomobilski zbirki je sončno rumeni AMG GT. S slovitim 4,0-litrskim dvojim turbo motorjem V8 premore kar 373 kW, zato ne čudi, da vas v 3,7 sekunde popelje do 100 km/h.

Smo že omenili njegovo rjovenje?! Cena Mercedes-AMG GT se giblje okrog 130 tisoč evrov, zaradi česar je vozilo eno najdražjih v Federerjevi zbirki.

Mercedes-AMG G63

Mercedes razreda G je postal statusni simbol, ki so ga hitro pograbili tudi športni asi. Švicar je izbral belo barvo, ki mu je v oči padla med snemanjem reklame. Zver na štirih kolesih s pogonom V8 motorja je prava izbira, ko mora zvezdnik prtljažnik napolniti s teniškimi rekviziti. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Mercedes-Benz SL55 AMG

Ni presenetljivo, da je v garaži teniške zvezde tudi kabriolet, ki pa ni prišel s sponzorsko pogodbo, temveč na izrecno željo Federerja. Avtomobil je opremljen z motorjem V8, tako ni le lep in udoben, ampak tudi peklensko hiter.

Mercedes-AMG SLS Roadster

Roadster je Švicarjeva prva izbira, saj je v svojo garažo pospravil kar dva primerka. Najbolj prepoznaven je beli SLS Roadster, ki ga poganja 6,2-litrski motor V8.

Ko so ga pred časom ujeli za volanom avtomobila, na sovoznikovem sedežu ni sedel nihče drug kot njegov teniški kolega Rafael Nadal. Nekaj posebnega pa je tudi kabrioletna različica avtomobila, ki prav tako počiva v garaži FedExa.

Mercedes-Benz EQS

Ena zadnjih pridobitev Federerjeve zbirke je Mercedes-Benz EQS v črni barvi, s katerim teniški igralec rad pozira na družabnih omrežjih. Električni lepotec ima kar 484 kW, ob paketu AMG Dynamic Plus pa doseže še mnogo več.