BMW iX3 - električni terenec, ki narekuje trende

BMW iX3 najavlja novo obdobje užitka v vožnji brez emisij. Je prvi, popolnoma električni športno terenski BMW, ki združuje najboljše iz obeh svetov.

BMW iX3 - električni terenec, ki narekuje trende (foto: BMW) BMW
15. 2. 2021 | Promocijsko sporočilo

Ponaša se v odlično vozno dinamiko in premijsko kakovostjo priljubljenega modela BMW X3 ter povečano zmogljivost in učinkovitost tehnologije BMW eDrive pete generacije, ki je prvič predstavljena prav v modelu iX3

Misel na pogosto polnjenje baterije je sedaj odveč. Z dosegom do 460 kilometrov in porabo električne energije, ki se začne pri 18,5 kWh/100 km, čisto novi BMW iX3 postavlja nova merila v svojem razredu. Postopek polnjenja je sedaj še enostavnejši, hitrejši in bolj učinkovit.

Dozorel in popolnoma električen: BMW iX3

BMW iX3 na pogled ne skriva tesnega oblikovalskega sorodstva z modelom X3. Močni obrisi mu dajejo sodoben puristični videz, medtem ko izrazni elementi BMW i poudarjajo ekskluzivnost prvega popolnoma električnega športnega terenskega vozila. Vpadljiv sprednji del navdušuje že na prvi pogled, predvsem zaradi posebne ledvičke BMW i s svojo mrežasto strukturo in vodoravno razporejenimi drobci. Preoblikovana 20-palčna aerodinamična platišča skupaj z difuzorjem in vložki v modri barvi BMW i dosledno krepijo poseben oblikovalski jezik vse do zadka.

S posameznimi podrobnostmi, kot so vstopne letve BMW i na pragovih vrat in standardna ambientalna razsvetljava, prednastavljena na modro barvo BMW i, notranjost pričara sodobno in elegantno vzdušje. Poleg diskretne značke BMW iX3 na sredinski konzoli, prikazi ter merilniki na instrumentni plošči in nadzornem prikazovalniku, ki so natančno zasnovani za električni pogon, poudarjajo edinstvenost vozila. Na ta način BMW iX3 kaže svoj naelektren značaj brez sklepanja kompromisov.

Tu so zbrani glavni poudarki za novi BMW iX3

Tehnologije pogonskega sklopa in podvozja BMW iX3 za dinamično vožnjo v vseh pogojih

BMW iX3 svojo posebno vozno dinamiko in učinkovito zmogljivost dolguje predvsem tehnologiji BMW eDrive pete generacije. Električna pogonska enota, ki združuje elektromotor, menjalnik in elektroniko v aluminijastem ohišju, je zasnovana za največjo učinkovitost in užitek v vožnji. Visokonapetostna baterija s posebej razvitimi litij-ionskimi celicami napaja elektromotor. Neposredni pogon zagotavlja največji navor z mirujočega starta ter omogoča spontano in neprekinjeno pospeševanje.

V kombinaciji s prilagodljivim podvozjem, ki karakteristike blažilnikov prilagaja ustreznim voznim razmeram, sta vrhunsko udobje in natančna vozna dinamika samoumevna na vseh cestah. Na ta način BMW iX3 nudi popoln preplet med učinkovitostjo, zmogljivostjo in samozavestno spokojnostjo. Hkrati izjemni oblikovni poudarki v modri barvi BMW i in napredne tehnologije, kot so opcijska 20-palčna aerodinamična platišča ali BMW Iconic Sounds Electric, poudarjajo ekskluzivnost vozila.

Opcijska ledvička, ki je del BMW Individual Shadow Line visokega sijaja z razširjeno vsebino, skupaj z okvirji oken in strešnimi letvami v črni barvi visokega sijaja omogoča, da še nadalje poudarite dinamiko.

Vas zanima več? Sledite tej povezavi!

Pomoč vozniku in povezljivost v BMW iX3.

Najsodobnejši sistem za pomoč vozniku, kot je standardni 'Driving Assistant Professional,' z delno avtomatizacijo v vseh voznih razmerah nudi zanesljivost, varnost in užitek v vožnji. Zahvaljujoč sistemu nadzora okolice skupaj s parkirnim asistentom in asistentom pri vzvratni vožnji nadvse olajša parkiranje in manevriranje vozila. BMW inteligentni osebni asistent vam vedno stoji ob strani kot vrhunski avtomobilski strokovnjak.

Zagotavlja vam podrobnosti o stanju vozila, napotke o tem, kako voziti najbolj učinkovito, in vam omogoča upravljanje široke palete funkcij v notranjosti povsem preprosto z glasovnimi ukazi. Povežete ga lahko z vašim pametnim telefonom prek aplikacije Android Auto ali Apple CarPlay in si pri tem zavrtite najljubše melodije ali nastavite obvestila. Digitalne storitve 'Connected Charging' vas med potovanjem obveščajo o trenutni napolnjenosti baterije in najbližjih možnostih za polnjenje. Postopek polnjenja lahko upravljate v vsakem trenutku in tako uživate v brezskrbni in sproščeni vožnji.

Poleg tega vaše načrtovanje poti postane bistveno lažje, ker so postanki za polnjenje samodejno vključeni, kar pomeni, da boste prejeli dodatne informacije o polnilnih postajah in zanimivih točkah (POI) v bližini, kar vam omogoča, da lahko kar najbolje izkoristite čas med postankom za polnjenje baterije.

Več o modelih in nivojih opreme najdete na tej povezavi

Polnjenje BMW iX3 na poti

Ne glede na to, kje bi radi polnili BMW iX3, vam BMW Charging ponuja prilagojene izdelke in storitve. Ko gre za javno polnjenje, BMW Charging omogoča dostop do omrežja z več kot 450.000 polnilnimi mesti po vsem svetu. Med njimi so tudi številne visokozmogljive polnilne postaje IONITY, ki so nameščene na glavnih cestah po Evropi. S svojo največjo močjo polnjenja do 150 kW lahko BMW iX3 napolnite do 80 % zmogljivosti v približno 34 minutah. To pomeni še krajše postanke zaradi polnjenja na potovanjih z novim BMW iX3.

Polnjenje BMW iX3 doma

BMW vas oskrbi z vsem, kar potrebujete za polnjenje doma, recimo kot paket praktičnih rešitev, če je potrebno. Z novim prilagodljivim hitrim polnilnikom lahko BMW iX3 polnite na domači gospodinjski ali zmogljivejši industrijski vtičnici, če imate opcijski adapter. To velja tudi za BMW Wallbox Essential z največjo močjo polnjenja do 11 kW ali Smart Wallbox, ki vam ponuja dodatne storitve za inteligentno polnjenje.

Ogrejte avto v hladnih jutrih na daljavo

iX3 je seveda opremljen tudi z obilico pametne tehnologije. Zahvaljujoč pametnim storitvam Connected Charging lahko kadar koli preverite napolnjenost baterije na osrednjem informacijskem prikazovalniku in ste tako vedno obveščeni o tem, kje so nameščene polnilne postaje in ali so proste. Prav tako lahko zagotovite, da sta pogon in notranjost optimalno temperirana za naslednje potovanje, imate pa še stalni pregled nad zgodovino ciklov polnjenja in še veliko več.

BMW iX3 je lahko vaš že za 69.900 evrov, povsem svojega pa si lahko konfigurirate na tej povezavi.