BMW slovitega glasbenika je 30 let ždel pozabljen v skladišču: nikoli ne uganete, zakaj je pobarvan v rdečo

Ljudje spreminjajo barve svojih avtomobilov iz različnih razlogov, a Elvisov razlog je bil še posebej simpatičen!

BMW slovitega glasbenika je 30 let ždel pozabljen v skladišču: nikoli ne uganete, zakaj je pobarvan v rdečo (foto: YouTube) YouTube
24. 3. 2023

Sloviti BMW 507 je bil svojčas v lasti "Kralja", potem pa je kar tri desetletja preživel zapuščen v nekem skladišču. Novi lastnik se je odločil, da mu povrne sijaj nekdanjih dni.  

Nekaj posebnega je že zgodba avtomobila. Elvis Presley je rabljen avtomobil kupil leta 1958 med služenjem vojaškega roka na nemških tleh.

Avtomobil bele barve pa je glasbeniku povzročal nemalo težav, že zaradi pevčeve popularnosti. Oboževalke so namreč avtomobil zasule s poljubi, zato je bilo na beli barvi polno rdečih odtisov šminke.

Da bi rešil težavo, je avtomobil dal prebarvati v rdečo.

Ko je leta 1960 končal vojaško služenje, se je vrnil v Ameriko, pri tem pa ni pozabil na svojega ljubega BMW.

A tu se je njegova ljubezen do Nemca končala, zato ga je kmalu prodal za 3500 dolarjev.

Avto je vrsto let menjaval lastnike, na koncu pa končal pri kalifornijskem inženirju Jacku Castorju, ki ga je le poredko uporabljal.

Leta 1974 ga je pospravil v svoje skladišče, kjer je avtomobil ostal kar tri desetletja.

Šele 2014 je novi lastnik našel zapuščeno vozilo in se odločil, da ga z veliko truda obnovi in mu povrne sijaj nekdanjih dni. A to je bilo vse prej kot preprosto.

Številni deli, ki bi jih potrebovali za obnovo, že dolgo niso več na voljo. Za začetek pa so avtomobil razstavili in ga potopili v kislino, s čimer so odstranili rjo, ki je razjedala barvo.

Nekatere dele je bilo kljub temu treba zamenjati. Tudi motor. Ker originalnega motorja 507 ni bilo več mogoče dobiti, so izbrali kar motor Chevroleta.

Zapletlo se je tudi pri notranjosti, zato je celotna obnova trajala kar dve leti.

A trud se je izplačal in BMW, ki je bil nekoč v lasti kralja rock'n'rolla, je zasijal v vsem svojem sijaju. Z novo, originalno belo barvo, ki je Elvisu sprva povzročala toliko težav.