Kaj morate vedeti o pripravi avtomobila na zimo?

Po zaslugi storitev, ki jih ponujata Citroën in klub zvestobe MyCitroën plus, boste za to lahko poskrbeli brez težav in prevelikih stroškov.

Kaj morate vedeti o pripravi avtomobila na zimo? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
4. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Naši – in seveda vaši – avtomobili morajo biti vedno v vrhunski formi. Le tako bomo lahko brez skrbi, ko se bomo naslednjič odpravili na cesto. Naj bo to v službo ali na daljšo pot. In če je poletje čas, ko verjetno največ voznikov skrbi, ali bo brezhibno delovala klimatska naprava, pa je za to, da bo avtomobil varen in brezhiben pozimi, potrebnega precej več časa, dela in tudi znanja. Zagotovo tudi takšnega, ki ga običajni vozniki nimajo.

Sami lahko pri avtomobilu preverimo, ali ...

imamo v vozilu dovolj tekočine za pranje stekel, nato pa jo nadomestimo s tisto, namenjeno vožnji pozimi. Enako lahko z nekaj več znanja storimo tudi s hladilno tekočino motorja, v prtljažnik namestimo toplo odejo, verige in lopato, preverimo in po potrebi zamenjamo brisalnike stekel, ki so zaradi snega in soli še dodatno na udaru, potem pa se seznam opravil za nas neha.

A najzahtevnejši posegi šele sledijo ...

Prve so na vrsti zimske pnevmatike – preverite, ali so tiste, ki ste jih uporabljali prejšnjo sezono, zares dovolj dobre, imajo dovolj profila in niso prestare. Nato sledi strokovni pregled podvozja. Tega vam bodo, če ste lastnik vozila znamke Citroën, najbolj strokovno pa tudi najbolj ugodno, skrbno in zanesljivo preverili v sklopu Servisov Citroën, ki veljajo za zanesljive in skrbne. Ponudbo njihovih sezonskih paketov si sicer lahko ogledate na tej povezavi.

Citroënovi tehniki bodo tako preverili 20 vitalnih točk avtomobila, med katerimi je tudi stanje akumulatorja (pri čemer boste dobili elektronski izpis stanja), raven vseh tekočin, delovanje brisalnikov in pralne naprave, delovanje podvozja in zavor, za kar pa boste odšteli le 19,99 evra. Ta znesek se vam bo lahko povrnil že pri naslednjem rednem servisu. Ob zaključku pregleda boste namreč prejeli vrednostni bon v višini 20 evrov, ki ga lahko unovčite, ko boste naslednjič obiskali delavnico servisne mreže Citroën.

Hkrati boste lahko, če je akumulator na koncu svojih moči, izkoristili kar 40-odstotni popust za nakup novega.

Medtem ko boste brskali po ponudbi akumulatorjev, pa nikakor ne spreglejte tudi ponudbe drugih izdelkov, vezanih na vzdrževanje vozila. Ponudba teh je namreč pri Citroënu prilagojena vsakemu letnemu času posebej, hkrati pa boste v njej našli tudi izdelke, ki niso namenjeni izključno vozilom znamke Citroën. Ob tem ne smete spregledati izbranega izdelka meseca, ki je na voljo po še posebej ugodni ceni.

Posebne ugodnosti pa so seveda še naprej rezervirane za člane kluba MyCitroën plus. Čeprav je članstvo v klubu popolnoma brezplačno, vam omogoča do kar 35 odstotkov popusta pri nakupu originalnih nadomestnih delov za vaš avtomobil in pa do 17,5 odstotka popusta na maziva znamke Total, ki jih boste zagotovo potrebovali že pri naslednjem servisnem pregledu. Popusti se sicer povečujejo s starostjo avta, kar pomeni, da je storitev še posebej ugodna za lastnike vozil nekoliko starejših letnikov.

Več o samem klubu si lahko preberete na tej povezavi.

Čeprav boste za svoj avtomobil vzorno skrbeli, pa se vam na cesti vseeno lahko pripeti kakšna nevšečnost, zaradi katere ne boste mogli nadaljevati poti. K sreči je rešitev le nekaj klikov stran; imenuje se Citroën Asistenca Plus.

Gre za še eno izmed številnih ugodnosti, s katerimi Citroën nagrajuje zvestobo voznikov oz. lastnikov vozil Citroën za opravljanje rednih vzdrževalnih servisov v pooblaščeni mreži Citroën. Ker je Citroën do članov kluba zvestobe MyCITROËN plus zanesljivo skrben, jim torej za izkazano zaupanje ob rednem servisiranju vozila v pooblaščeni servisni mreži Citroën v skladu s priporočili proizvajalca zagotavlja 1 leto brezplačne storitve Citroën Asistenca Plus.