Bondovi jekleni konjički, ki si jih lahko privošči vsak

25. 1. 2022
Deli
Bondovi jekleni konjički, ki si jih lahko privošči vsak (foto: Profimedia)
Profimedia

Čeprav ob misli na Bonda običajno pomislimo na prestižne avtomobile, ki si jih niti v najbolj divjih sanjah ne moremo privoščiti, pa je agent 007 v filmih pogosto sedel tudi za volan takšnih, ki si jih je lažje privoščiti. Preverite!

Morda ob misli na Bonda najprej pomislimo na bleščeče Aston Martine, ki jih v filmih o tajnem agentu resnično ne manjka, pa vendar je kolekcija jeklenih konjičkov predstavljenih v filmih, precej bolj obširna. In raznolika! Tudi cene se gibljejo od tistih, bolj dostopnih, do takšnih, o katerih bomo najverjetneje lahko le sanjali. Preverimo tiste prve.

Toyota Land Cruiser Prado

V No Time To Die smo lahko občudovali nekaj prestižnih Aston Martinov, tudi Jaguarja in Maseratija, ki so jih po grobem terenu nadomestili Land Roverji. Ne gre pa spregledati tudi Toyote Land Cruiser Prado, ki je sicer v lasti Madeleine, a ga Bond uporablja za pobeg iz Norveške. V prizorih z avtomobilom ne bomo videli posebnih napravic, ki mu pri tem pomagajo, zato pa ga rešita predvsem Toyotina moč in vztrajnost.

Ford Mondeo

Avtomobil, ki je svoj Bondovski debi dočakal s Casino Royale, ni pogost gost filmov, v tem delu pa je tajnega agenta popeljal ob obali Bahamov. Predvsem posebna je njegova barva, ki jo je v ta namen ustvaril Design Studio iz nemškega Kölna. Po nekaterih navedbah, naj bi Ford avtomobil na skrivaj dostavil na Bahame, avtomobil, ki je v filmu doživel neke vrste debi, saj tedaj Mondeo četrte generacije še ni zapeljal med kupce.

Renault 11

Avtomobil, ki je sicer v tem trenutku prava redkost, smo lahko uzrli v Bondovem filmu A View to a Kill. Roger Moore se z njim popelje po ulicah Pariza, pa avanturistični vožnji, pa je avtomobil dodobra zdelan. Na spletu boste našli le malo Renault 11, na eBayju pa jih recimo najdete že vse od 4500 evrov naprej.

BMW Z3

Morda BMW le ne spadajo med ugodnejši rang avtomobilov, pa vendar so v primerjavi z Aston Martini precej lažje dostopni. Morda se spomnite tistega, ki ga je v Golden Eye vozil Pierce Brosnan, gre za Z3 model, ki je danes razstavljen v BMW muzeju v Münchnu.  Leto po nastanku filma so to serijo avtomobila povsem razprodali, za kar gredo zasluge tudi Bondu. BMW se pojavi tudi v Tomorrow Never Dies in sicer E38 BMW 750iL, ki je bil ustvarjen prav posebaj za filmsko franšizo. Kot zanimivost velja omeniti, da avtomobil med slovitim padcem z garažne hiše ni bil uničen, temveč je skozi zrak poletela le maketa avtomobila. 

Triumph Stag

Tudi legendarni Sean Connery je v svoji Bondovski karieri vozil nekaj bolj dosegljivih jeklenih konjičkov. Eden takšnih je Triumph Stag, ki mu je delal družbo v Diamonds Are Forever. V filmu Bond ukrade avtomobil prodajalcu diamantov in se z njim odpelje na Nizozemsko.

Citroën 2CV

Legendarnega spačka je bilo mogoče ujeti v Bondovem filmu iz leta 1981, For Your Eyes Only. Rumeni avtomobil francoske znamke je bil sicer v lasti Bpondovega dekleta Melina Havelock, a za volan je pri pobegu sedel Roger Moore v vlogi tajnega agenta. V CItroënu so za to priložnost izdelali tudi omejeno serijo avtomobilov, obarvanih v rumeno,  s številko 007 na boku in nalepljenimi strelnimi luknjami. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel