Kje navdih črpa Slovenec, čigar podjetje je pomembno za svetovno avtomobilsko industrijo?

Borut Pahor se je v 2. epizodi Mastercardovega® podkasta pogovarjal s predsednikom in soustanoviteljem znanega slovenskega podjetja, ki je pomembno tudi za avtomobilsko industrijo.

Kje navdih črpa Slovenec, čigar podjetje je pomembno za svetovno avtomobilsko industrijo? (foto: Sami Rahim) Sami Rahim
19. 4. 2023

Dewesoft je multinacionalka s sedežem v Trbovljah. Njihove rešitve uporabljajo mnoge znamke v avtomobilski industriji - med drugimi tudi Ford, Mercedes-Benz, BMW, Volvo in Tesla. Dewesoftovi merilni instrumenti in programska oprema tako pomagajo pri razvoju, nadzoru ter delovanju avtomobilskih zavor, motorjev na notranje zgorevanje, električnih in hibridnih pogonskih sklopov, preizkušanju avtomobilov v najzahtevnejših vremenskih pogojih in še bi lahko naštevali - ena izmed njihovih rešitev na primer tudi preverja kvaliteto zvoka izpušnih sistemov.

Soustanovitelja navdušuje tehnika

Borut Pahor se je v novi epizodi Mastercard® podkasta navdiha pogovarjal z dr. Juretom Knezom, soustanoviteljem in predsednikom trboveljskega podjetja. Nekdanji predsednik je gosta med pogovorom primerjal tudi s Stevom Jobsom, beseda pa je med drugim tekla o strahovih, uspehu in navdihu. 48-letni Trboveljčan je povedal, da je tisto, kar mu daje veselje in zagon za prihodnost tehnika - tudi rakete in samovozeča vozila.

Podkast lahko poslušate in si ga ogledate na spodnji povezavi: