Absurdno, genialno ali oboje? To so iz Mercedesa G naredili pri Brabusu ...

3. 12. 2023 | Miha Rušnik
Deli

O okusih se ne razpravlja, pravi latinski pregovor. Le kaj bi stari Rimljani porekli na tole "kočijo".

Brabus se loti predelave marsičesa - čolnov, kosilnic, golf avtomobilov, a najbolj znani so po predelavah Mercedes-Benzov. Tako ponujajo tudi več predelav razreda G, med drugim tudi P 900 rocket Edition. Gre za AMG G 63, ki ga predelajo v poltovornjak, moč motorja pa povečajo na 900 KM (662 kW); avtomobil z mesta do 100 kilometrov na uro pospeši 3,7 sekunde. Nekaj drži kot pribito, s takšnim avtomobilom boste zagotovo opaženi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRABUS (@theofficialbrabus)

Ampak

Če bi slučajno podvomili o vpadljivosti rakete, je Brabus poskrbel, da je na voljo v fluorescentno rumeni barvi. Na karoserijo so dodali še kopico dodatkov iz ogljikovih vlaken in še nekaj rdečih poudarkov; na primer zaključki stranskih izpuhov, črti na prednji maski in obroba na platiščih iz ogljikovih vlaken. To pa še ni vse! Počakajte, da vidite notranjost - ta je ... 

Brabus

Zelena?

Tako je,  s črnim usnjem so kombinirali nekakšno "kovinsko limeta zeleno" barvo. V tem odtenku so deli sedežev, volan, stikala za okna, nastavljanje sedežev in najbrž še kaj. Videti je, da je tudi stropna obloga kabine v tej kričeči barvi. Na žalost so na Instagramu objavili le eno fotografijo notranjosti avtomobila, res nas namreč zanima, kako je videti voznikovo okolje kot celota.

Brabus

Cena točno tega je uganka, a Brabus za enega izmed omejene serije desetih P 900 Rocketov "One of Ten" pričakuje 830.000 evrov. Tudi ta rumeni zagotovo ni poceni, s precejšnjo gotovostjo lahko govorimo vsaj o polovici milijona.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BRABUS (@theofficialbrabus)

Preberite še: Koliko časa se lahko še peljete, ko se prižge lučka za rezervo? Odvisno, kaj vozite ...

BONUS VIDEO: Prisluhnite najbolj zanimivim izkušnjam dveh izvrstnih slovenskih dirkačev!