Bugatti najavil 15-letno garancijo za model Veyron

...za odobritev katere pa bo moral avtomobil opraviti strog pregled, v sklopu katerega bodi prav vsi izrabljeni deli zamenjani z novimi.

Bugatti najavil 15-letno garancijo za model Veyron (foto: Bugatti) Bugatti
5. 2. 2018

Bugatti je s predstavitvijo modela Veyron pred 13. let poskrbel za pravi šok med proizvajalci superšportnih avtomobilov. Navsezadnje je šlo za prvi serijski avtomobil z močjo preko 1000 'konjev' in najvišjo hitrostjo preko 400 kilometrov na uro. Popolnoma razumljivo je zato, da si je pridobil status kultnega avtomobila, legende, česar se zavedajo tudi pri samem podjetju, ki je sedaj za lastnike Veyronov pripravilo prav poseben program garancije.

V sklopu programov Bugatti's Extended Warranty in Extended Warranty Plus bo podjetje strankam ponudilo različne možnosti vzdrževanja avtomobila, na podlagi katerega bi tovarna lahko za posamezna vozila odobrila tudi do 15-letno jamstvo. S tem želijo ohraniti kar največjo stopnjo avtentičnosti vozil in posledično ohraniti njihovo vrednost. Bo pa tovrstno vzdrževanje prilagojeno potrebam vsakega kupca in avtomobila posebej. Medtem ko nekateri kupci svoja vozila zapeljejo na cesto le občasno, jih drugi uporabljajo bolj pogosto, zato bodi tudi njihove potrebe nekoliko drugačne.

Program naj bi pocenil stroške vzdrževanja vozila

A da bo Bugatti posameznemu avtomobilu odobril omenjeno garancijo, bo le-ta moral opraviti poseben pregled. Ta bo zajemal celotno vozilo, tako motor, podvozje in ostale vitalne dele, kakor tudi karoserijo, vse poškodovane dele pa bodo končanem pregledu zamenjali z novimi. Po koncu procesa bodo nato vozilu dodeli pečat, ki bo dokazoval njegovo pristnost.

Bugatti Veyron je sicer že sedaj eden izmed bolj iskanih avtomobilov na trgu, cene primerkov pa se dvigujejo iz dneva v dan. Vozila s podaljšano garancijo bodo seveda vredna še več, a zanjo bodo vozniki verjetno kar globoko seči v žep. Navsezadnje je bilo ob nakupu vozila zgolj za 4-letno podaljšano garancijo potrebno plačati dobrih 200.000 evrov. Kakšna bo torej cena 15-letne garancije zaenkrat še ni znano, ko je govora o Bugattiju denar pač ni pomemben.

Jure Šujica
Foto: Bugatti