Če tole ni kupčija! Ta Youtuber je našel tri Ferrarije za ceno nove Toyote Camry

Ta mladenič je bonus za leto 2023 izkoristil!

Če tole ni kupčija! Ta Youtuber je našel tri Ferrarije za ceno nove Toyote Camry (foto: YouTube) YouTube
23. 3. 2023

Kaj se zgodi, ko slavni YouTuber dobi nalogo najti Ferrarija, ki stane toliko kot Toyota Camry?

Namesto enega najde kar tri. Morda se sliši kot slaba šala, a YouTuber Tavarish je v eni izmed epizod Car Trek dobil nalogo, da najde Ferrarija v vrednosti Toyote Camry.

Vrednost omenjenega avtomobila se namreč giblje okrog 30 tisočakov. 

Gre za Ferrarija 308 GTB iz leta 1978, Ferrarija 456 GT iz leta 1994 in Ferrarija 599 GTB iz leta 2009, vsakega izmed njih pa je mladenič dobil za približno 40 tisoč ameriških dolarjev.

Za vse skupaj je potreboval nemalo iznajdljivosti in nekaj akrobacij, a na koncu mu je uspelo.

Prvega – 308 GTB je kupil za 30 tisoč dolarjev, avtomobil pa je imel v času nakupa slabih 34 tisoč prevoženih kilometrov.

Drugega Ferrarija 456 GT z letnico 1994 je kupil za 45 tisočakov, avtomobil pa je imel na števcu še precej manj prevoženih kilometrov (slabih 10 tisoč). Ferrarija 599 GTB pa je dobila za 40 tisoč ameriških dolarjev. 

In v katerem grmu tiči zajec? 

Seveda je jasno, da cene nimajo nič skupnega s tistimi na realnem trgu. Tako ima recimo 456 GT kup japonskih specifikacij, čeprav je bil po izjavah sodeč uvožen iz Dubaja. Dajatve in drugi davki v ceno niso vključeni.

Pri 599 GTB iz leta 2009, katerega vrednosti se na tržišču gibljejo okrog 100 tisoč dolarjev, pa gre za poškodovano vozilo.

Avtomobil je bil namreč huje poplavljen, zato je bil prodajalec pripravljen ceno močno spustiti. Kot se je izkazalo kasneje, so bili stroški popravila ocenjeni na 16 tisoč ameriških dolarjev, postalo pa je jasno, da bo tudi 308 GTB zahteval svoj davek.

Popravilo omenjenega avtomobila je bilo namreč ocenjeno na 14 tisoč dolarjev. Za več podrobnosti pa si oglejte posnetek, saj so mladeniči svoj lov skrbno ovekovečili s kamero.