Citroën Berlingo – najboljši spremljevalec družinskih izletov

Citroënova avtomobilska legenda že dolgo navdušuje lastnike s svojo preprostostjo in uporabnostjo. Po novem pa še nekoliko bolj.

Citroën Berlingo – najboljši spremljevalec družinskih izletov (foto: Citroen) Citroen
10. 7. 2020 | Promocijsko sporočilo
 

Kako dolg bo vaš letošnji dopust? Teden, dva? Ali pa morda le kak vikend oziroma več vikendov? V takšnih primerih je ena izmed najboljših možnosti kakšen izlet po Sloveniji. Prepričani smo namreč, da je še mnogo poti in lokacij, ki jih še niste odkrili in vam ponujajo različne aktivnosti na prostem. Kaj pravite na veslanje po Kolpi in Soči ali pa na kolesarjenje po obali in obisk krajinskega parka Sečoveljske soline ter nato nočitev v katerem izmed kampov na obali?

Poletni vikend izleti so nekaj najlepšega, kar si v toplih sončnih mesecih lahko privoščimo. Prav ti izleti pa so še toliko bolj prijetni, če se nanje odpravimo v krogu družine ... Kar je lahko obenem tudi težava, ko je treba v avtomobil naložiti vso prtljago. Športnih rekvizitov namreč po navadi kar ne zmanjka, tu so šotori, ležalne blazine, da o kolesih sploh ne govorimo. A tudi za to težavo obstaja rešitev, ki sliši na ime Citroën Berlingo.

Vse od prihoda prve generacije na trg je Citroën Berlingo pojem družinske uporabnosti in prilagodljivosti ter tako idealen sopotnik za vse tiste, ki dajejo prednost uporabnosti in vsestranskosti ter uživajo v svobodi brez meja. Temu so se pred četrt stoletja pri Citroënu povsem podredili. Ustvarili so namreč vozilo, ki z vidika prostornosti že spominja na dostavno vozilo in ponuja nadpovprečno količino prostora za svojo dolžino, hkrati pa še vedno nudi vse udobje osebnega avtomobila.

A primerjava z dostavnikom pravzaprav zakrije dejansko uporabnost Berlinga. Medtem ko dostavniki ponujajo le veliko prostora, Berlingo s pametnimi rešitvami ponuja še precej večjo uporabnost, ki se je iz generacije v generacijo le povečevala.

Prvi in glavni adut, ki ga ponuja Berlingo, so trije individualni sedeži, ki omogočajo ločeno odstranjevanje in tako povečevanje prostornine prtljažnika povsem po potrebi. In če recimo zmanjka prostora za prtljago, potem je tu še vedno kopica odlagalnih mest pod stropom vozila s skupno prostornino blizu 300 litrov.

Druga možnost za to, da si zagotovimo dovolj prostora v zadku avtomobila, pa je izbira različice Berlingo XL. Ta se je ravno v zadnji generaciji pojavila prvič; kot narekuje njeno ime, pa ponuja še precej več prostora v primerjavi s klasično izvedbo. Kar 23 centimetrov dodatka bo na voljo v prtljažniku – ali za prtljago ali za namestitev še večjega in bolj udobnega ležišča na tleh vozila. Ob odstranjeni drugi sedežni vrsti s tem namreč nikakor ne bo težav.

Ležišče, sicer nekoliko dvignjeno od tal, pa je tudi eden izmed elementov, ki jih ponuja paket Flip Camping Box. Gre za izdelek slovenske izdelave, narejen povsem po merah prtljažnika Citroën Berlinga, s pomočjo katerega lahko vozilo v nekaj minutah spremenite v pravi vikend avtodom. V priročni leseni škatli, ki bo služila kot temelj ležišča, se namreč skrivajo hladilnik, posoda za vodo in pa tudi kuhalnik, skratka vse, kar potrebujete za kratek oddih v naravi.