Citroen C3 Aircross: Kompaktni športni terenec za vsako priložnost

Citroenov najmanjši kompaktni terenec vas bo navdušil s svojo prostornostjo in željo, da ga zapeljete tudi zunaj mestnih središč ter urejenih cest, pri tem pa boste res uživali.

Citroen C3 Aircross: Kompaktni športni terenec za vsako priložnost (foto: Citroen) Citroen
25. 2. 2019 | Promocijsko sporočilo

Športni terenci oziroma križanci so že nekaj časa najbolj priljubljeni, najbolj kul avtomobili. Pogosto si jih sicer predstavljamo kot velike avtomobile, ki bi nam bili ob vsakodnevni rabi kar malo v napoto, a nas na drugi strani privlači njihov močni videz. Kaj pa, če bi takšen mišičast videz prenesli na manjši avtomobil, ki bi ga z veseljem uporabljali vsak dan?

Pri Citroenu so korak pred nami, njihova rešitev pa sliši na ime C3 Aircross. C3 Aircross je namreč avtomobil, ki združuje nemogoče. Čeprav gre za avtomobil kompaktnih dimenzij, na pogled deluje precej večje, za kar so zaslužni visok pokrov motorja, črne obrobe blatnikov in visoko nasajena karoserija, hkrati pa zaradi živih barvnih kombinacij deluje živahno in mladostno. S tem se odlično vklaplja v sodobno družbo, zato boste, ne glede na to, kam boste prišli, z njegovo pomočjo hitro začutili utrip mesta.

Doma je povsod

V mestu pa se ne boste počutili dobro le zaradi mladostnega in terenskega videza, ki ga prinaša C3 Aircross, ampak tudi zaradi vseh tehnologij, s katerimi vam bo pomagal, da bo vožnja še bolj enostavna, še posebno, ko ga boste želeli parkirati v na prvi pogled premajhen parkirni prostor. Pri tem vam bodo na pomoč priskočili sistemi, kot sta Park Assist in vzvratna kamera, ki vam bo celotno dogajanje za vozilom projicirala na priročen, sedempalčni zaslon na osrednjem delu armaturne plošče.

A nikar ne mislite, da se C3 Aircross dobro počuti le v mestih. Morda še bolj vas bo prepričal na terenu, kjer bo upravičil svoj videz. SUV C3 Aircross se namreč lahko pohvali z dvignjenim podvozjem, sistemom za izboljšano vlečno moč in oprijemom na slabših terenih Grip Control in sistemom za pomoč pri spuščanju po klancu Hill Assist Descent. Tako se vam ne bo treba zaustaviti niti takrat, ko bo ceste zmanjkalo, pred pokrovom vašega C3 Aircrossa pa se bo znašel le še neurejen makadam ali celo kaj slabšega.

Na dogodivščine po mestih ali odprtih cestah zunaj njih pa boste lahko povabili tudi prijatelje ali družino in vso njihovo prtljago. Čeprav navzven tega na prvi pogled ni videti, C3 Aircross v svoji kabini razpolaga z obilico prostora in bo tako trem ali celo štirim sopotnikom, ki se bodo z vami peljali na potep, ponudil vsaj 410 litrov prtljažnega prostora, ki pa ga boste po zaslugi pomične zadnje klopi lahko povečali vse do 520 litrov.

Že veste, kam se boste torej naslednjič podali na avanturo in koga boste povabili zraven? C3 Aircross je namreč že pripravljen.