To so zvezdniki, ki so v svojo garažo pospravili novega Cybertrucka

1. 4. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Nekateri so z njim dobili nekaj dodatne publicitete, spet drugi so ga kupili le zato, ker ga lahko. 

Potem, ko so prvi Cybertrucki novembra ugledali luč sveta, so zvezdniki začeli tekmovati, kateri izmed njih bo prvi opažen za volanom tega ekscentričnega vozila.

Čeprav njegova vrednost ni primerljiva z dragimi superšportniki ali redkimi modeli, pa najverjetneje gre za vozilo, ki bo zaznamovali določeno obdobje v zgodovini avtomobilizma. In vsak izmed zvezdnikov je želel vsaj kos te pogače. 

Profimedia

»Ima podobo, ki jo je treba imeti,« je za Business Insider povedal Winston Chesterfield, ustanovitelj londonskega svetovalnega podjetja Barton, ki se ukvarja z izpolnjevanjem želja bogatih in dodal: »Če ste zvezdnik, ki želi biti viden, potem morate imeti Cybertruck.«

Kljub velikemu navdušenju, pa se nekateri strokovnjaki sprašujejo, ali gre le za premišljen marketinški načrt, ki ga je orkestrirala Tesla, ali pristno navdušenje znanih.

'Statusni simbol' za zvezde

Kakorkoli. V mesecih po prihodu prvega Cybertrucka na ceste, so za volanom tega pick-upa opazili vrsto znanih imen. Od vplivnežev in glasbenikov do hollywoodskih igralcev. Med prvimi, ki so izkoristile najnovejši štirikolesni statusni simbol je bila Kim Kardashian, ki je že februarja v svoji Instagram zgodbi objavila sliko Tesle Cybertruck z napisom "Cool Carpool Mom."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TeslaPro (@teslapro)

Kmalu za njo so med vožnjo v Cybertrucku opazili tudi Justina Bieberja v spremstvu soproge Hailey Bieber. Namenjena sta bila v cerkev, ob tem pa so se pojavile govorice, da glasbenik v resnici ni eden izmed ponosnih lastnikov, temveč si je avtomobil le izposodil, da bi dobil nekaj več pozornosti.

Jay-Z in Beyoncé, sicer lastnika ene najbolj imenitnih avtomobilskih zbirk sta svoj Cybertruck hitro ovila v mat črno. Preobrazba je celo prejela odobritev izvršnega direktorja Tesle Elona Muska. Slednji pa je delil tudi posnetek glasbenika Stevea Aokija, ki je prejel svoj model Cybertruck Foundation Series. Aoki se je pohvalil z velikostjo tovornjaka in ga poimenoval "Cyberbeast".

Kar nekaj težav s parkiranjem 

Konec februarja so za volanom Cybertrucka opazili tudi portoriškega pevca Bad Bunnyja, ki se je s Cybertruckom pripeljal na nastop v Utahu v sklopu nove turneje. Že v začetku januarja pa so paparaci ujeli glasbenika Pharrella Williamsa, kako je poskušal svojega pick-upa parkirati v središču Miamija. Po neuspelem poskusu, pa ga je nazadnje moral pustit kar na ulici.  

Profimedia

Med ponosnimi lastniki pa je tudi Lady Gaga, ki ji odličnega okusa za avtomobile ne gre oporekati. V njeni zbirki so poleg nove Tesline pridobitve še klasiki kot so Lincoln Continental Convertible (1965), Ford Mustang (1967), Ford Bronco (1967), Chevy Nova SS (1969), Chevrolet El Camino (1970), Mercedes W123 300D (1983), Rolls-Royce Corniche III (1990) in Ford F-150 SVT Lightning (1993).

Preberite še:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel