Da se ti naježi koža! Poglejte si, kako dirkalniki »spolzijo« skozi ozko italijansko uličico

Ste se kdaj »zataknili« v kateri izmed toskanskih uličic? To ni še nič, poglejte si, kako ozke uličice premagujejo dirkalniki na reliju.

Da se ti naježi koža! Poglejte si, kako dirkalniki »spolzijo« skozi ozko italijansko uličico (foto: YouTube) YouTube
25. 5. 2023

Reli del Rubinetto morda ne spada med najbolj znane relije v evropskem merilu, zato pa spada med izjemno atraktivne. Vije se namreč skozi italijanske vasice z ozkimi uličicami, kar ga naredi še toliko bolj privlačnega. 

Eden izmed vrhuncev relija je cestica v severnoitalijanski vasici Germagno, posnetki dirkačev, ki brez opaznega zaviranja švignejo skozi ozke prehode, pa so vredni vseh pohval.

Germagno je vasica v regiji Piemonte na severu Italije. Če ste se kdaj peljali skozi dolino Vigezzi, znano tudi kot Dolina slikarjev - zaradi svoje slikovite lepote, ki je navdihnila številne umetnike – potem ste se zagotovo ustavili v tej ljubki vasici, če ne drugače, vsaj na kavi.

Vasica, znana po prekrasnih razgledih in zanimivi arhitekturi, spada med manj znane turistične atrakcije priljubljene regije Piemont, a vsaj enkrat na leto se vanjo zgrnejo gruče ljubiteljev relija.

Ozki prehodi in uličice namreč predstavljajo eno poglavitnih atrakcij relija del Rubinetto.

Omenjeni prehodi in uličice so komaj kaj širši od dirkalnikov, a kljub temu se zdi, da voznikom to ne predstavlja nikakršnih težav.

Nekateri s polnim plinom zletijo skozi še tako ozke predele, spet drugi poskrbijo, da se dirkalnik spretno odrine od naslednje stene, kar ga potisne nazaj na cesto.

Preberite še: 19-letnika ujeli med divjanjem na cesti: vozil je kar 283 km/h, a to še ni vse …

Morda vas zanima tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.