Diesel Brothers: kontroverzna predelovalca tovornjakov z norimi idejami

Heavy D in Diesel Dave sestavljata duet, bolje znan pod imenom Diesel Brothers. Z lastno oddajo na programu Discovery sta si prislužila svetovno slavo, svoje nenavadne tovornjakarske mojstrovine pa tako ponesla v svet. Verjetno pa marsičesa o teh dveh posebnežih z Utaha niste vedeli.

Diesel Brothers: kontroverzna predelovalca tovornjakov z norimi idejami (foto: Discovery Channel) Discovery Channel
22. 3. 2022

Diesel Brothers številni poznajo po vizionarsko predelanih tovornjakih, ki jih predstavljata v lastni oddaji na priljubljenem kanalu Discovery. V vsaki epizodi Heavy D in Diesel Dave ob pomoči ekipe preobrazita star tovornjak v pravo pravcato dizelsko pošast. Svetovna prepoznavnost pa je Diezel Brothers prinesla tudi nekaj kontroverznosti. Od obtožb o onesnaževanju okolja do polemike izvora njunih nadomestnih delov. Pa si poglejmo najbolj žgoče.

Med zvezde ju je izstrelil sam Jay Leno

Heavy D in Diesel Dave sta že pred lastno oddajo svoje delo objavljala na družabnih omrežjih. Tako ju je opazil Jay Leno, ki ju je povabil s svojo oddajo »Prank You Very Much«. Zvezdnik z daleč najbolj zavidljivo zbirko jeklenih konjičkov je fanta predstavil širši javnosti in prav po njegovi zaslugi sta Diesel Brothers pristala na radarju kanala Discovery.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diesel Dave (@the_diesel_dave)

Nelegalni nadomestni deli in delo na črno?

Diesel Brothers sta bila v vsem tem času deležna številnih obtožb na račun nadomestnih delov in delavcev. Veliko prahu je dvignil video, v katerem izbirata novega člana ekipe v španščini. Heavy D in Diesel Dave sta bila obtožena ksenofobije, kmalu pa je na plano prišla resnica, da Heavy D že leta tekoče govori špansko, saj je kar dve leti opravljal misijonarska dela v Južni Ameriki. A več o tem v naslednjem odstavku. Prav tako sta bila Diesel Brothers že večkrat deležna obtožb o nelegalnem pridobivanju nadomestnih delov, čeprav ti prihajajo z najrazličnejših krajev, tudi smetišč.

Misijonarsko delo in globoka vera

Res je, čeprav Diesel Brothers svoje vere ne obešata na veliki zvon, svoje pripadnosti mormonski cerkvi ne skrivata. Prihajata iz Utaha, kjer je sledenje Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, zelo razširjeno, svojo vero pa oznanjata tudi drugim. Heavy D je tako dve leti preživel kot misijonar v Boliviji in Braziliji, Diesel Dave pa je svojo vero oznanjal na Portugalskem.

Skupina zdravnikov, ki si prizadeva za zdravo okolje "Utah Physicians for a Healthy Environment", je vložila tožbo zoper Diesel Brothers. Te ju bremenijo onesnaževanja narave, pretiranega izpusta toplogrednih plinov. Vse skupaj je le še poslabšal članek New York Timesa, kjer so ljubiteljem premoga in dizelskih hlapov svetovali prav ogled serije. Diesel Brothers sta navedbe zanikala, češ da se zavedata pomena onesnaževanja in zatorej sodelujeta z okoljskimi agencijami ter spoštujeta zakone in regulacije.

Prav zares podarjata svoje tovornjake

Morda se sliši neverjetno, ampak Heavy D in Diesel Dave tovornjake v seriji podarjata naprej. Na ta način skrbita za nadaljnjo promocijo, saj gledalci spremljajo tudi v upanju, da bodo dobili lastno tovornjakarsko pošast. Z nakupom na spletni strani Diesel Sellerz sodelujete v nagradni igri, katere glavna nagrada je predelan tovornjak.