Dobra novica! Ferrarija v pravi velikosti si lahko sestavite povsem sami, edina težava je …

Pošteno se boste morali potruditi, če ga boste želeli premakniti.

Dobra novica! Ferrarija v pravi velikosti si lahko sestavite povsem sami, edina težava je … (foto: Profimedia) Profimedia
1. 6. 2023

Nov projekt, ki je plod sodelovanja med podjetjema Lego in Ferrari, vam omogoča, da si lastnega izdelate kar sami.

Brez posebnega tehničnega znanja in uporabe mehaničnih orodij. Vse kar potrebujete, je nekaj spretnosti in … veliko Lego kock.

Po besedah Ferrarija boste za izdelavo vozila potrebovali kako leto dni, vse pa je odvisno od vaše spretnosti. Bo pa zato rezultat navdihujoč - vi pa boste postali ponosen lastnik Ferrarija Monze SP1 v pravi velikosti.

V celoti izdelanega iz Lego kock. Avtomobil je v vseh aspektih zvest svojemu izvirniku, vse od logotipov do posameznih bolj tehničnih elementov.

Pred časom so ga postavili na ogled v danskem Legolandu, vozilo pa je opremljeno s pravim volanom, platišči in pnevmatikami.

Vse ostalo je sestavljeno iz Lego kock, vključno z oznakami, zavorami in celo žarometi. Tudi sedeži in armaturna plošča so narejeni iz kock.

Projekt »Ferrari Build and Race« je plod sodelovanja podjetja Lego in italijanskega avtomobilskega giganta Ferrari, z njim pa želijo spodbuditi ljudi, da ustvarijo lastnega Lego Ferrarija.

Razstava v Legolandu namreč omogoča obiskovalcem, da sestavijo Lego kocke in ustvarijo lastnega Ferrarija, nato pa lahko avto digitalno skenirajo in ga tako (virtualno) zapeljejo po Fioranu, Ferrarijevem hišnem dirkališču.

Kaj pa resnični Ferrari Monza?

Gre za omejeno izdajo visokozmogljivega športnega avtomobila, ki je del Ferrarijeve serije Icona, s katero so se poklonili najbolj kultnim modelom v zgodovini znamke.

Monza SP1 je enosedežni roadster, ki združuje klasične oblikovne elemente s sodobnim inženiringom in vrhunsko tehnologijo.

Ima elegantno in aerodinamično obliko karoserije, ki se zgleduje po starodobnih dirkalnih avtomobilih iz petdesetih let prejšnjega stoletja.

Pod pokrovom motorja Monza SP1 se skriva atmosferski 6,5-litrski V12, ki razvije 700 KM in pospeši od 0 do 100 km/h v samo 2,9 sekunde.

In še cena? Za Ferrarija Monzo, pa ne tistega iz Lego kock, boste odšteli 1,58 milijona dolarjev. Upoštevajte pa, da je bil avtomobil razprodan, še preden se je proizvodnja dobro začela.

Preberite še: Pa to je noro! Nikoli ne boste verjeli, koliko lastnike Lamborghinija stane ta preprosti dodatek

Precej dragih dodatkov pa je imel tudi ta prestižni avto, k smo ga preizkusili pri Avto magazinu: