Dončić je s svojim Camarom poskrbel za pravo revolucijo, to vozilo si je zatem omislil njegov nekdanji soigralec

Luka Dončić se je ob božiču na tekmo pripeljal s »starim« Camarom, zdaj je v starodobnika sedel tudi njegov nekdanji soigralec.

Dončić je s svojim Camarom poskrbel za pravo revolucijo, to vozilo si je zatem omislil njegov nekdanji soigralec (foto: Instagram) Instagram
5. 1. 2023

Zvezdniki lige NBA se spogledujejo s klasičnimi avtomobili oz. starodobniki, kar dokazuje tudi Dončićev nekdanji soigralec Kristaps Porzingis, ki se je na tekmo pripeljal v čudovitem Mercedes-Benzu razreda S tretje generacije. 

Dončić in Porzingis imata ta teden še nekaj skupnega, prvi je namreč že drugič zapored izbran za igralca tedna zahodne konference NBA, na vzhodu pa si je ta naziv prislužil Latvijec.

Košarkarja, ki sta svoj čas skupaj igrala za Dallas Mavericks, pa si očitno delita tudi ljubezen do starodobnikov.

Luka se je namreč ob božiču na tekmo pripeljal s Chevroletom Camarom prve generacije, Porzingis pa je čez nekaj dni za svoje prevozno sredstvo izbral nekoliko starejši, a (znova) vse bolj zanimiv avtomobil. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee)

Latvijski košarkar, ki služi kruh v dresu Washington Wizards, se je namreč na tekmo pripeljal v vozilu iz poznih 90. let, Mercedesu Benzu razreda S, ki velja za prihodnjo klasiko.

Porzingis je delil več fotografij črne limuzine, ki je v odličnem stanju, kar dokazuje tudi lepo ohranjena kabina.

Sodeč po oznaki na zadnjem pokrovu gre za najbolj prestižno izvedbo vozila z oznako S600. To je opremljeno s s 6,0-litrskim motorjem V12, ki je razvil 389 KM (394 KM) in 420 lb-ft (570 Nm) navora na zadnja kolesa prek petstopenjskega samodejnega menjalnika. Mimogrede gre za podoben pogonski sklop, kot ga v svojih hiperšportnikih uporablja tudi Pagani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee)

Mercedes-Benz razreda S ni presenetljiva izbira za Latvijca, saj visokemu košarkarju nudi dovolj prostora za vožnjo. Porzingis, ki velja za enega najvišjih košarkarjev v NBA, je namreč visok kar 2,21 m.

Preberite si še: Preverite peterico najdražjih vozil na zemeljski obli, ki vas bo pustila brez besed

Očitno je, da so latvijskemu košarkarju Mercedesi posebej pri srcu.

Pred časom je namreč delil fotografije z modeli Mercedes-AMG G 63, W126 Mercedes-Benz 560 SEC in Mercedes-Benzom razreda S Coupe.