Kar bo "Ironman" storil s svojo avtomobilsko zbirko, zna ujeziti avtomobilske puriste (VIDEO)

Glavne zvezde nove oddaje bodo igralčevi avtomobili, med njimi sta tudi Corvette in VW Bulli.

Kar bo "Ironman" storil s svojo avtomobilsko zbirko, zna ujeziti avtomobilske puriste (VIDEO) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 5. 2023

Robert Downey Jr. je najbolj znan po vlogi enega izmed superjunakov v več Marvelovih filmih. Tony Stark oziroma Ironman, ki ga Downey Jr. igra v filmih, običajno vozi Audija R8, igralec pa je tudi v resničnem velik ljubitelj avtomobilov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr)

Bori se za okolje

Američan se močno zavzema za čistejše okolje in trajnejšo prihodnost. Zato je pred 4 leti ustanovil FootPrint Coalition; to podjetje vlaga v hitro rastoča podjetja, ki se osredotočajo na trajnost ter donira neprofitnim organizacijam, ki spodbujajo uvajanje okoljske tehnologije. Tovrstna miselnost pa malce nasprotuje njegovi ljubezni do starih ameriških klasik in drugih hitrih avtomobilov, ki imajo običajno precej visoko porabo goriva, saj jih poganjajo motorji z velikimi delovnimi prostorninami.

Nova oddaja

V novi oddaji, poimenovani Downey’s Dream Cars (Downeyjevi sanjski avtomobili), bo igralec z ekipo inženirjev in mehanikov nekaj avtomobilov iz svoje zbirke predelal na alternativne vire energije - avtomobilske klasike iz prejšnjega stoletja bo tako zdaj poganjala elektrika, hibridni pogonski sklopi in mogoče še kaj drugega.

Igralec pravi, da je sanjač in je ravno zato v zadnjih 3 letih skušal z ekipo strokovnjakov izničiti ogljični odtis svojih avtomobilov in svetu pokazati, da je z nekaj domišljije mogoče rešiti prav vsako težavo. Česa vse se bodo poleg predelave Corvette na električni pogon lotili, si boste lahko od 22. junija naprej ogledali na HBO Max.

Fotografije: Profimedia