Dve avtomobilski nasprotji, ki se skrivata v garaži Luke Modrića

8. 12. 2022 | Nika Arsovski
Deli
Dve avtomobilski nasprotji, ki se skrivata v garaži Luke Modrića (foto: Profimedia)
Profimedia

Hrvaški nogometni virtuoz z nogami ostaja trdno na tleh, kar dokazuje tudi njegova garaža.

Hrvaška se je po zmagi nad Japonsko uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva v nogometu, zasluga za to pa gre tudi kapetanu Luki Modriću, sicer enemu najboljših veznih igralcev na svetu.

37-letni Hrvat je maja z Real Madridom še petič v karieri osvojil ligo prvakov, uspešna nogometna pot in kopica lovorik  pa mu je 2018 prinesla tudi prestižno zlato žogo.

Luka kljub vrsti uspehov ni pozabil na svoje skromne začetke, ko je kot pastirček na planinah Velebita pasel ovce, pa tudi na življenje na begu za časa vojne v Jugoslaviji, ko je življenje izgubil njegov dedek.

Za razliko od svojih soigralcev tako nima v lasti obsežnih avtomobilskih zbirk in prestižnih znamk, v resnici javnost ve le za dve vozili, ki sta v njegovi garaži. Ti bi si težko bili bolj različni.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid)

BMW iX xDrive 50

Luka je dolgo časa vozil Audije, ki so igralcem Real Madrida pripadali s sponzorsko pogodbo med klubom in nemškim avtomobilskim velikanom. Njegovega Audija Q8 50 TDI Quattro pa je z novim sponzorstvom z BMW zamenjal električni BMW iX xDrive 50.

Preberite si še: Ronaldo, Mbappe, Modrić in Neymar imajo zavidanja vredne avtomobilske zbirke, a nihče ne seže do kolen Messiju

Modrić se je odločil za model SUV, medtem ko je imel na voljo še limuzino i4 M50. Električni avtomobil BMW vozniku z enim samim polnjenjem zagotavlja 632 kilometrov, za dosego hitrost 100 km/h pa potrebuje 4,6 sekunde.

Cena? Okrog 124.600 evrov. Še ena zanimivost: oblikoval ga je Hrvat Domagoj Đukec, sicer vodja oblikovanja pri BMW.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Motor Authority (@motorauthority)

Bentley Continental GT

Bentley je stalnica v garažah nogometašev. Gre za najdražje vozilo v Modrićevi garaži, cene avtomobila se namreč začnejo pri 200 tisočakih. To glede na Hrvatov zaslužek ni praktično nič.

Continental GT je opremljen s 6,0-litrskim motorjem W12 z dvojnim turbopolnilnikom, ki vas lahko v 3,7 sekunde popelje do 100 km/h.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bentley Continental GT (@continental.gt)

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk